Joudutaanko Mestarien liigan huippuottelu perumaan? – Päätös terveysviranomaisten käsissä

© Kuva: Getty Images

Keskiviikon Mestarien liigan ehdottomana kohokohtana odotetaan puolustavan mestarin Bayern Münchenin ja Atlético Madridin välistä kamppailua. Ottelun on määrä alkaa Allianz Arenalla kello 22, mutta vajaat kahdeksan tuntia ennen alkuvihellystä pelin pelaaminen on edelleen hieman epävarmaa.

Syynä tähän on Bayern Münchenin laitahyökkääjä Serge Gnabryn koronavirustartunta, josta Bayern München tiedotti lyhyesti tiistai-iltana kello 21 Suomen aikaa. Hyvävointinen Gnabry määrättiin heti kotikaranteeniin, mutta sen jälkeen on ollut kiire selvittää, onko tartuntoja enemmänkin.

Sport1 selvitti jutussaan pääkohdat siitä, kuinka tilanne nyt etenee ja milloin ottelun pelaamisesta saadaan varmuus.

Huolestuttavaa Gnabryn tartunta on siksi, että hän harjoitteli vielä tiistaiaamuna Bayernin muun joukkueen mukana. Koronatesti hänelle oli tehty jo ennen harjoituksia. Bayernin valmentaja Hansi Flick kertoi lehdistötilaisuudessa kello 14.30, että pelaajista vain Tanguy Nianzou ja Leroy Sané eivät olisi hänen käytettävissään Atléticoa vastaan.

Bayernin viimeistelyharjoituksissa oli läsnä kaikkiaan 25 pelaajaa, joten Gnabry on luonnollisesti ollut läheisessä kontaktissa joukkuetoveriensa kanssa. Treeneistä tallentui kameroille otos, kun Gnabry on venyttelyharjoituksissa lähestulkoon otsat vastakkain David Alaban kanssa.

Kaikki Bayern Münchenin pelaajat ja valmennusjohdon jäsenet on testattu koronaviruksen varalta uudestaan keskiviikkoaamupäivän aikana. Münchenin terveysviranomaiset puolestaan selvittävät nyt, keiden kaikkien kanssa Gnabry on ollut ilman kasvomaskia alle 1,5 metrin etäisyydellä ainakin 15 minuutin ajan. Selvityksen etenemisestä aiotaan tiedottaa mahdollisimman pian.

Mahdolliset lisätartunnat eivät välttämättä johda otteluperuutukseen, sillä UEFA:lle riittää, että joukkueella on vähintään 13 tervettä pelaajaa, joista yhden on oltava maalivahti. Näiden pitää esittää negatiivinen koronatestitulos kuusi tuntia ennen ottelun alkua, eli Suomen aikaa kello 16.

Vaikka UEFA suostuisikin ottelun järjestämiseen, on sekin silti riippuvainen paikallisten viranomaisen päätöksistä. Jos Münchenin terveysviranomaiset määräävät koko Bayernin joukkueen karanteeniin, on seuran pakko anoa ottelun siirtämistä.

Se lienee tässä vaiheessa suurin huoli, sillä Marcan mukaan Bayern ja Atlético ovat palaveeranneet asiasta UEFA:n kanssa, ja tällä hetkellä kaikki osapuolet luottavat vahvasti siihen, että peli tullaan suunnitellusti pelaamaan. Epätietoisuus on kuitenkin yhä vallalla.

– Toivomme, että ottelu Bayernia vastaan voidaan pelata. Toistaiseksi kukaan ei ole kertonut meille mitään, Atléticon puheenjohtaja Enrique Cerezo kommentoi Copelle hetki sitten.

Syksyn ottelukalenteri on kansallisissa sarjoissa, europeleissä ja maaottelutauoilla erittäin tiukka, joten uutta otteluajankohtaa on tältä vuodelta vaikea löytää, jos sellaiselle tarve tulee. Lohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan 8.-9. joulukuuta. UEFA kuitenkin määritteli säännöissään juuri koronasta johtuvien ottelusiirtojen varalta viimeisten lohkovaihepelien takarajaksi 28.1.2021, joten pelivaraa on parhaiten joulu-tammikuussa.

Siitä ei luonnollisesti ole faktatietoa, missä Gnabry on koronatartunnan saanut, mutta Sport1 spekuloi jutussaan mahdollisella tartunnalla ravintolassa. Sivusto perustaa spekulaationsa Gnabryn toissapäivänä Instagramiin lataamaan valokuvaan, jossa hän on aterioimassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.