Ykkösessä pelattiin keskiviikkona jännittävä derbypainotteinen kierros. Kierroksen tulokset veivät KTP:tä ja Jaroa jälleen lähemmän sarjanousua siinä, missä alkukautta dominoinut AC Oulu on jäämässä hiljalleen nousujunan kyydistä.

AC Oulu kohtasi kotikentällään AC Kajaanin ja sai tyytyä 1-1 -tasapeliin. Geoffrey Acheampong vei vieraat johtoon 27. minuutilla, ja Aapo Heikkilä tasoitti kahdeksan minuuttia myöhemmin. Nyt sarjakärki KTP ja toisena oleva Jaro ovat oululaisia kaksi pistettä edellä, mutta KTP on pelannut ottelun vähemmän.

Huolestuttavinta AC Oulun kannalta kuitenkin on, että se on saanut viimeisestä kolmesta pelistään vain yhden pisteen. Kävikö reilut pari viikkoa sitten twiittaillessa peräti ylpeys lankeemuksen edellä?

Harri Laine

@HarriLaine
Tämä. Jarolla kosahti paniikkinappula muinoin. Oulu hyytyi parissa viikossa #jinx #ykkönen

AC Oulu

@ACOulu
Ihan hyvä.

Marssijärjestys silti meihin verrattuna on sama, kuin @MiestenYkkonen sarjataulukossa: olette perässä 😂

Seuraavassa ottelussa AC Oululla on niin sanotusti tosi kyseessä, sillä se vierailee sunnuntaina sarjakärki KTP:n kotiareenalla Kotkassa.

– Tämä ei ole enää omissa käsissä. Tai on sillä tavalla omissa käsissä, että pelejä täytyy ruveta pystymään voittamaan. Me lähdetään ihan haastajana Kotkaan. Katsotaan, ketkä meillä on innokkaimpia, ketkä halukkaita tekemään töitä ja ketkä palautuvat tästä pelistä nopeimmin, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola katsoi kohti sunnuntaita.

AC Oulu

@ACOulu
Nyt koetellaan. Pallo ei vain löytänyt tietään toista kertaa AC Kajaanin maaliin ja tuloksena 1-1-pettymys. Rönkän jälkipeleissä päävalmentaja Jyrki Ahola.

#acoulu #oulu #laivastonsiniset #ykkönen #raatti #pohjoistavoimaa

Kymenlaakson herruus on puolestaan tukevasti KTP:n hallussa. KTP kaatoi vieraissa sarjajumbo MYPA:n 3-0 ja jatkaa sarjan kärkipaikalla. Vieraiden maalit tekivät Antti Mäkijärvi, Mika ja nuori Anton Eerola. 27-vuotias espanjalaiskärki Mika on ollut KTP:ltä nappihankinta, sillä hän on tehnyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa kahdeksan maalia ja syöttänyt yhden.

Kaikki Mikan osumat ovat syntyneet KTP:n meneillään olevassa viiden ottelun voittoputkessa, jonka aikana se on tehnyt 20 maalia ja päästänyt vain kaksi. Hurja syysvire on tehnyt KTP:stä juuri nyt suurimman nousijasuosikin. MYPA:n tilanne sarjan hännillä on äärimmäisen tukala, sillä suoran säilyjän paikkaan (AC Kajaaniin) on matkaa jo kymmenen pistettä. MYPA on voittanut kauden aikana vain yhden pelin.

Kirsi Mäkinen

@kirsi_makinen
”KTP:n Antti Mäkijärven tekemässä avausmaalissa MyPa-pelaajat seisoivat kuin pienoismajakat Katariinan meripuistossa.” – Kouvolan Sanomat, @Tapparberg 😂👍 #KTP #Kymenlaaksonderby #mypaKTP #Ykkönen

KTP

@KTPKotka
KYMENLAAKSON KUNKUT! 🏆

MyPa - KTP 0-3 (0-2)
15’ Mäkijärvi
25’ Mika
68’ Eerola

#kymenlaaksonderby #mypaKTP #fromthedocks #kotka

Erinomainen on ollut Jaronkin vire, sillä viimeisen 11 pelin saldo on kahdeksan voittoa ja kolme tasapeliä. Jaro on juhlinut etenkin derbyissä, sillä se on voittanut kaikki neljä derbyään yhteismaalierolla 16-2. Keskiviikkona kaatui VPS vieraissa 3-1. Topi Järvinen osui Jarolle kahdesti ja Wilterlynd Inalien kerran. VPS:n maalin teki Samba Sillah.

Seuravassa ottelussaan sunnuntaina Jaro isännöi kauden suurinta floppia KPV:tä, joka saa tutista jopa sarjapaikkansa puolesta. Keskiviikkona KPV taipui sarjassa toiseksi viimeisenä olevalle SJK Akatemialle 0-2.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
4⃣ derbyä
4⃣ voittoa
Maaliero 16-2 ‼️

@FFJaro on ollut tällä derbyissä suorastaan suvereeni. Paikallispelit jatkuvat sunnuntaina, kun @kpvedustus vierailee Pietarsaaressa. 🔴🟢 #Ykkönen

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Säilymishaaveet eloon! ✅

@SJK_Seinajoki Akatemia ottaa kauden ensimmäisen derbyvoittonsa ja kaventaa eroaan viimeisen säilyjän paikalle. Voittomaali on 18-vuotiaalle Jeremiah Strengille jo kauden seitsemäs. 🤙 #Ykkönen

Jos käydään noususta ankaraa taistoa, niin sama pätee myös maalipörssin voittoon. MuSa:n 30-vuotias Juuso Aalto teki keskiviikkona EIF:n verkkoon kauden 11. maalinsa ja johtaa maalitilastoa. Jaetulla toisella sijalla on loppumeroiksi jääneen 1-1 -maalin EIF:lle tehnyt eteläafrikkalaishyökkääjä Darren Smith, yhdessä Jaron 20-vuotiaan lupauksen Anthony Olusanyan kanssa. Kahdeksaan maaliin ovat pystyneet KTP:n Mika ja Antti Mäkijärvi, Jaron toinen 20-vuotias Severi Kähkönen sekä EIF:n Juuso Liukkonen.

Musan Salama

@MusanSalama
7' MAALI!! 🎯

🔥 Kaunis keskitys, kaunis viimeistely 😍
💯☝️ Maalipörssin kärkeen @JuusoAalto

#Ykkönen #EIFMUS @MiestenYkkonen

Koronapandemian vuoksi Ykkösessä ei pelata tällä kaudella loppusarjoja, vaan kausi pelataan kaksinkertaisena 22 kierroksen sarjana. Kautta on siis jäljellä enää viisi täyttä kierrosta sekä kaksi koronatilanteen tai -epäilyjen takia siirrettyä rästiottelua. Päätöskierroksen ottelut pelataan 31. lokakuuta.

Nousutaistelu on käytännössä kolmen kauppa, sillä sijoilla 4 ja 5 olevat EIF ja VPS ovat jo 11 pistettä kärkikaksikkoa perässä. SJK Akatemian ja etenkin MYPA:n tilanne sarjan hännillä on jo hyvin vaikea, mutta juuri putoamisviivan alla oleva Gnistan ajaa vielä ahnaasti takaa AC Kajaania. Myöskään MP ja KPV eivät saa vielä hellittää.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
.@KTPKotka ja @FFJaro jakavat nyt kärkipaikan keskenään, mutta @ACOulu on tiukasti mukana nousutaistelussa. Kilpailu sarjapaikan säilyttämisestä pysyy niin ikään jännittävänä!

Kierrosraportti Ykkösen kotisivuilla. 👇 #Ykkönen palloliitto.fi/jalkapallouuti…