Ukrainan miesten A-maajoukkue on nimennyt 45-vuotiaan valmentajansa Oleksandr Šovkovskyin kokoonpanoonsa illan harjoitusotteluun hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan.

Kahdella Ukrainan maalivahdilla todettiin koronavirustartunta, ja ainoaksi pelikelpoiseksi veräjänvartijaksi jäi Heorhiy Bushchan. Näin ollen kokoonpanoon otettiin mukaan myös entinen maalivahti Šovkovskyi, joka lopetti oman pelaajauransa vuonna 2016. Hän vietti koko uransa kotimaansa suurseurassa Dynamo Kiovassa. A-maaotteluja Šovkovskyilla on tilillään 92 kappaletta.

[readmore from=Koronavirus]

Ukrainan jalkapalloliitto sanoo tiedotteessaan, että Šovkovskyi nähdään kentällä vain, jos Bushchan antaa positiivisen näytteen koronatestissä tai loukkaantuu kesken ottelun.

– Oleksandr Šovkovskyi lopetti uransa pelaajana joulukuussa 2016, mutta hän pitää itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa, kommentoi Ukrainan jalkapalloliitto BBC:n mukaan.

– Ukrainan maajoukkueen valmennusryhmä painottaa, ettei se pidä Oleksandr Šovkovskyita pakollisena osallistujana tämän päivän otteluun.