Manchester Unitedin pelaajalegenda Ryan Giggs pelkää, että joukkueella saattaa mennä vielä yli 15 vuotta ennen kuin se voittaa seuraavan mestaruutensa Valioliigassa.

Koko ammattilaisuransa Unitedia edustanut Giggs, 46, oli mukana voittamassa seuran viimeisintä pääsarjamestaruutta, joka tuli kaudella 2012-2013. Manchesterilaisten kaikkien aikojen manageri Sir Alex Ferguson jäi samassa yhteydessä eläkkeelle valmentajan töistä. Tällä hetkellä Unitedia käskyttää Ole Gunnar Solskjær, joka on jo seuran neljäs manageri Fergusonin jälkeen.

Viime vuosina Valioliigan selkeät kärkijoukkueet ovat olleet Jürgen Kloppin luotsaama Liverpool ja Pep Guardiolan valmentama Manchester City.

Liverpool palasi viime keväänä pääsarjamestariksi 30 vuoden tauon jälkeen. Giggsin mukaan ei ole mikään mahdottomuus, että myös United joutuisi odottamaan vuoroaan vuosikymmenien ajan.

– Siihen voi mennä 15-20 vuotta ennen kuin sitä huomaakaan. Varsinkin, jos Klopp ja Guardiola pysyttelevät mestoilla, kommentoi Giggs Greatest Game -podcastissa.

Nykyisin Walesin maajoukkuetta luotsaava Giggs voitti Manchester Unitedissa 13 Valioliigan mestaruutta. Kuva: Getty Images

– Kun Liverpool voitti mestaruuden vuonna 1990, he ajattelivat, että ”pian me voitamme sen taas”.

– Jopa Kloppilta meni siihen neljä ja puoli vuotta. Se vaatii paljon aikaa.

– On mietittävä, mitä Klopp teki. Hän kehitti joukkuetta joka kaudella tai voitti pokaalin, kuten Mestarien liigan. Siinä näkyi kehitys, joten paineita ei ollut niin paljon.

– Jokaisesta Unitedin managerista ja hankinnasta ajatellaan, että ”hän voittaa meille liigan”. Ei se mene niin.