Saksa kohtaa keskiviikkona pelattavassa harjoitusmaaottelussa Turkin. Ottelupäivänä mediahuomio keskittyy kuitenkin Saksan jalkapalloliitto DFB:hen kohdistuvaan vakavaan veropetosepäilyyn. Asiasta kertoo Kicker.

Frankfurtin syyttäjänviranomainen kertoi, että noin 200 virkailijaa osallistui keskiviikkona toteutettuun operaatioon, jossa ratsattiin paitsi DFB:n toimistotiloja että myös yksityisasuntoja. Tutkintaa suoritettiin samaan aikaan viidessä osavaltiossa: Hessenissä, Baijerissa, Nordrhein-Westfalenissa, Niedersachsenissa ja Rheinland-Pfalzissa.

Tutkinnan keskiössä ovat vuosina 2014 ja 2015 Saksan kotikentällä pelattujen maaotteluiden kentänlaitamainosmyynneistä saadut tulot. Syyttäjän mukaan rikosepäily kohdistuu kaikkiaan kuuteen entiseen tai nykyiseen DFB:n vastuuhenkilöön. Epäiltyjen nimiä ei ole julkaistu.

[readmore from=veronkierto]

DFB:n epäillään listanneen mainoksista saadut tulot tietoisesti pääoman hallinnasta kertyineiksi tuloiksi. Siten jalkapalloliiton uskotaan välttyneen noin 4,7 miljoonan euron veloilta.

– Tähänastisissa tutkimuksissa on syntynyt epäily, että epäillyt tiesivät tämän olevan verovilppiä, mutta päättivät tietoisesti toimia niin saavuttaakseen siten DFB:lle merkittävän suurta veroetua, syyttäjä Nadja Niesen toteaa lehdistötiedotteessa.