Suomi nappasi kolme pistettä Nations Leaguessa sunnuntaina, kun Bulgaria kaatui Olympiastadionilla lukemin 2-0. Arvokkaan voiton jälkeen Huuhkajat jatkaa oman lohkonsa kakkosena.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Suomi voittaa!🦉🇫🇮

Illan ottelu päättyy Huuhkajien upeaan 2-0 voittoon. Maaleista vastasivat ensimmäisen maalin uusitulla Olympiastadionilla iskenyt Robert Taylor sekä supersub Fredrik Jensen. #Huuhkajat #FINBUL #UNLfi

Huuhkajat hallitsi kenttätapahtumia avausjaksolla. Suomella oli selvästi pallonhallinta ja kotijoukkue pystyi luomaan useita hyviä maalipaikkoja. Maaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla nähty.

Suomi loi ottelun ensimmäiset huippupaikat reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Robert Taylorin ja Teemu Pukin laukaukset boksin sisältä Bulgarian maalivahti Martin Lukov kuitenkin onnistui torjumaan.

Reilun puolen tunnin kohdalla Huuhkajat pääsi vastahyökkäykseen Glen Kamaran loistavan pelaamisen johdosta. Pukki syötti lopulta pallon takaviistoon Ilmari Niskaselle, mutta hänen laukauksensa painui kuitenkin reilusti yli maalin.

Vieraiden paras paikka osui avausjakson loppupuolella Kiril Despodoville. Hänen laukauksensa kuitenkin lähietäisyydeltä suuntautui keskelle, ja Lukas Hradecky pystyi torjumaan yrityksen helpohkosti.

Bulgaria tuli toiselle jaksolle terävästi, ja pystyi aiheuttamaan vaarallisia tilanteita Huuhkajien päätyyn useampaankin otteeseen. Kesken vieraiden painostuksen Huuhkajat kuitenkin iski kamppailun avausmaalin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
MAAAAALI! Jere Urosen keskitys löytää Joel Pohjanpalon ja Teemu Pukin kautta Robert Taylorin, joka vie Huuhkajat 1-0 johtoon! [1–0] #Huuhkajat #FINBUL #UNLfi

Jere Uronen keskitti pallon takatolpalle Joel Pohjanpalolle, joka pudotti pelivälineen takaviistoon Pukille. Pukin laukaus epäonnistui, mutta Taylor reagoi irtopalloon maalin edessä nopeasti ja siirsi pallon verkon perukoille. Osuma oli Taylorin ensimmäinen maajoukkueessa.

Kun ottelua oli pelattu 67 minuuttia, tuplasi Huuhkajat johtonsa. Fredrik Jensen ehti olla vain kaksi minuuttia kentällä, ennen kuin hän laukoi pallon boksin rajalta takakulmaan. Huuhkajien edellisessä Nations Leaguen kamppailussa Jensen iski pallon minuutissa maaliin Irlantia vastaan tultuaan vaihdosta kentälle.

Huuhkajat

@Huuhkajat
MAAAALI! Supersub-Jensen osuu jälleen ja vie Suomen 2-0 johtoon! [2–0] #Huuhkajat #FINBUL #UNLfi

Lisäosumia kamppailussa ei enää nähty, joten Suomi nappasi arvokkaan voiton. Se on kolmen pelatun ottelun jälkeen Nations Leaguen lohkossaan kakkosena kerättyään kuusi pistettä. Wales johtaa lohkoa pisteen erolla Huuhkajiin.