Neymar eteni hattutempullisen verran Brasilian maalitilastossa – edellä enää yksi mies

© Kuva: Getty Images

PSG:n tähtipelaaja Neymar oli erinomaisessa vireessä Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa, kun Brasilia kaatoi vieraskentällä Perun 4-2. Brasilia on voittanut molemmat ottelunsa ja johtaa karsintoja kuudella pisteellä, heti perässään ainoana yhtä monta pistettä kerännyt Argentiina.

Peru johti peliä kahteen otteeseen, mutta Neymarin kolme maalia sekä Richarlisonin yksi osuma käänsi pelin Selecaolle. Neymar teki kaksi maaleistaan rangaistuspotkusta ja viimeisteli lisäajan neljännellä minuutilla loppunumeroiksi 2-4. Vain kuusi pelaajaa on tehnyt Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa kaksi rankkarimaalia yhdessä ottelussa, ja jokainen heistä on elävä legenda.

28-vuotias Neymar pelasi 103. A-maaotteluaan, ja on tehnyt niissä nyt jo huimat 64 maalia. Samalla hän jätti taakseen elävän legendan Ronaldon, joka teki uransa aikana 62 maaottelumaalia. Neymarin edellä Brasilian kaikkien aikojen maaottelumaalitilastossa on enää Pelé, joka teki 51 maaottelussaan 77 maalia. Neymarilla on siis erinomaiset mahdollisuudet vallata lähivuosina tilaston ykköspaikka omakseen, sillä 13 maalin ero on jo ”iskuetäisyys”.

Molemmat Neymarin upottamat rankkarit tuomittiin hänen itsensä rikkomisesta. Viimeisteltyään illan ensimmäisen maalinsa Neymar nosti yhdeksän sormea pystyyn, kunnianosoitukseksi numerolla 9 pelanneelle Ronaldolle, jonka rinnalle hän maalillaan tilastossa kiipesi.

Neymarin ulottuvilla voi olla myös Brasilian pelattujen maaotteluiden ykköspaikka, sillä sen haltija Cafú on hänestä enää 39 ottelun päässä. Cafú pelasi kaikkiaan 142 A-maaottelua. Väliin mahtuvat myös Roberto Carlos (125), Dani Alvés (118) ja Lucío (105), pelkkiä puolustajia siis.

Neymarille maalit Perussa olivat MM-karsinnoissa numerot seitsemän, kahdeksan ja yhdeksän. Seitsemän ensimmäistä maaliaan Neymar teki seitsemää eri maata vastaan, mutta Perun verkkoon tulikin kerralla hatullinen. Vain Chileä ja Venezuelaa vastaan Neymarilla on vielä MM-karsintamaali tekemättä.

Yön muissa otteluissa Argentiina voitti vieraissa Bolivian 2-1. Kyseessä oli ensimmäinen Argentiinan voittama MM-karsintapeli 4,5 vuoteen, jossa Lionel Messi ei tehnyt maaliakaan. Edellisissä kuudessa ottelussa Messi oli onnistunut vähintään kerran.

Ecuador nujersi Uruguayn 4-2, vaikka Luis Suárez tekikin lopussa vieraille rankkarista kaksi lohtumaalia. Venezuela taipui kotonaan Paraguaylle 0-1, kun Paraguayn maalivahti Antony Silva torjui lisäajan lopuksi Yangel Herreran rankkarin.

Chile ja Kolumbia pelasivat neljännen perättäisen tasapelinsä maalein 2-2. Jefferson Lerma vei Kolumbian johtoon jo ensiminuuteilla, mutta Arturo Vidal ja Alexis Sánchez veivät Chilen rinnalle ja ohi jo ennen taukovihellystä. Vaihdosta sisään tullut Falcao pelasti Kolumbialle tasapelipisteen lisäajalla.

Lähteet: AS ja Transfermarkt

Juttua muokattu 14.10. kello 10.18. Neymarilla on pelattuja maaotteluita 103, ei 104.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille