Ei ole mitenkään jokapäiväistä herkkua, että kaksi suomalaishyökkääjää pelaa vastakkain kovissa ulkomaisissa sarjoissa. Eikä varsinkaan niin kovalla tasolla kuin Englannin Mestaruussarjassa. Tänään tuollainen peli saatetaan kuitenkin nähdä, kun Mestaruussarjassa pelataan kello 21.45 alkava ottelu Brentfordin ja Norwichin välillä.

30-vuotias Huuhkajien ykköskärki Teemu Pukki on ollut Norwichin avauskokoonpanossa kuudessa kauden seitsemästä ottelusta. Hän katkaisi lauantaina kuukauden maalittoman jaksonsa ja on vahva ehdokas Kanarialintujen avaukseen, vaikkei valmentaja Daniel Farke korttejaan otteluennakossa vielä paljastanutkaan.

Norwichilla on allaan kolmen ottelun voittoputki, mutta Farke kehaisi pelin alla Brentfordin joukkuetta nimeten sen yhdeksi nousijasuosikeistaan.

– Brentford on mielestäni yksi suosikeista. He olivat jo viime kaudella lähellä suoraa nousua. He ovat parantaneet kausi kaudelta.

– Brentford menetti kaksi hyvin tärkeää pelaajaa, mutta heillä on ollut hyviä korvaajia, jotka ovat tehneet tällä kaudella monta maalia. Uskon pelistä tulevan tasainen.

– Tiedostamme täysin Brentfordin vahvuudet. Heillä on huippuryhmä ja olen melko varma, että he löytyvät kauden päätteeksi korkealta. Edessä on vaikea peli, mutta me haluamme pisteet.

Yksi Farken mainitsemista Brentfordin onnistujista on 21-vuotias Pikkuhuuhkajien kärkimies Marcus Forss, jonka monet uskovat nousevan taistelemaan paikasta Huuhkajien ensi kesän EM-joukkueeseen. Forss on tehnyt Brentfordille viisi maalia viidessä viimeisessä ottelussaan – kolme Mestaruussarjassa ja kaksi Liigacupissa Valioliigan West Bromwichia ja Fulhamia vastaan.

Sarjaotteluissa suomalainen ei ole vielä avauksessa ollut, mutta Mehiläisten valmentaja Thomas Frank väläyttelee, että tänään niinkin voisi tapahtua. Tähän saakka Brentford on pelannut yhdellä kärkimiehellä ja kahdella laitahyökkääjällä, mutta tanskalaiskäskyttäjä pohti West London Sportin haastattelussa, voisiko Forss nousta Mestaruussarjan maalipörssiä johtavan Ivan Toneyn (7 maalia 7 ottelussa) kärkipariksi.

– Minun aikanani täällä luottosysteemimme on ollut useimmiten 4-3-3. Olemme näyttäneet voivamme pelata myös 3-4-3:lla. Ne ovat kaksi lempipelijärjestelmääni, mutta en ole jäykkä, Frank toteaa.

– Haluan pelata tietyn brändin mukaista jalkapalloa, jossa hallitsemme palloa ja yritämme prässätä korkealta aggressiivisesti. Sitä voi kuitenkin toteuttaa monenlaisilla pelitavoilla.

[readmore from=Forss-Marcus]

– Olemme nähneet jo joitain kertoja, että voin muuttaa taktiikkaa kesken pelin. On etuoikeus, että meillä on kaksi hyvää hyökkääjää, jotka pystyvät auttamaan joukkuetta.

Suomalaisten harmiksi Marcus Forssin ja Teemu Pukin välistä mittelöä ei kuitenkaan Viaplayn kanavilta nähdä, sillä englantilainen palveluntarjoaja valitsi ohjelmistosta näytettäväksi toisen pelin. Näin NENT Groupin Antti Salo vastasi Valioliiga.comille, siitä miksei peli Suomessa näy.