Puola hiljensi Huuhkajat tylysti – Ilmari Niskanen avasi maalitilinsä Suomen paidassa

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat hävisi keskiviikkona harjoitusmaaottelussa Puolan vieraana Gdanskissa 1-5.

Kotiyleisö vaati Puolalle pilkkua jo toisella peliminuutilla, kun pallo osui selkeästi Daniel O’Shaughnessyn käteen rangaistusalueella, mutta tuomarin pilli ei soinut.

Puola piti ottelun alkuhetkillä Suomen todella ahtaalla. Huuhkajat ei edennyt ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana hallitusti vastustajan puoliskolle lähes kertaakaan.

Kotijoukkue palkittiin painostuksestaan lopulta yhdeksännellä minuutilla. Arkadiusz Milik ei päässyt itse vetämään Huuhkajien topparien keskeltä, mutta sai pudotettua pallon Kamil Grosickille, joka latasi pelivälineen etukulmasta sisään. 1-0.

Suomi sai luotua painetta Puolan päätyyn erikoistilanteilla. Maalivahti Bartłomiej Drągowski oli kuitenkin tehtäviensä tasalla.

Puolan kipparina toiminut Grosicki kantoi nauhaa tehokkaasti ja iski toisen maalinsa 18. minuutilla. Krzysztof Piątekin syöttö Rasmus Schüllerin jalkojen välistä sai Suomen puolustuksen hetkeksi hämilleen ja Grosicki hyödynsi tilanteen laukomalla tulisen kudin verkkoon. 2-0.

Suomen hyökkäykset olivat todella harvassa, mutta Fredrik Jensenille siunautui reilun puolen tunnin kohdalla loistava tilaisuus, kun Puolan toppari Jan Bednarek antoi alimpana puolustajana heikon syötön alaspäin. Jensen otti heikohkon ensimmäisen kosketuksen ja yritti leikata pallon kanssa Bednarekin etupuolelle, mutta puolalaistoppari sysäsi hänet sivuun ennen kuin Jensen pääsi kunnolla nokikkain Drągowskin kanssa.

Hetkeä myöhemmin Grosicki viimeisteli jo hattutemppunsa. Leo Väisänen pääsi Puolan keskitykseen väliin, mutta irtopallo tuli otollisesti suoraan Grosickille, joka sijoitti rangaistusalueen tuntumasta tarkasti tolpan juureen. 3-0.

Tauolle mentäessä Puolalla oli kahdeksan maalintekoyritystä ja Suomella yksi.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva reagoi tilanteeseen vaihtamalla avausjakson jälkeen kentälle Ilmari Niskasen, Jere Urosen ja Robert Taylorin. Heille tilaa tekivät Daniel O’Shaughnessy, Thomas Lam ja Juha Pirinen.

Niskanen oli heti lähellä maalintekoa, kun hän pääsi laukomaan Jensenin oivaltavasta läpisyötöstä, mutta Drągowski venyi komeaan jalkatorjuntaan.

Kun Suomelle ei maalinteko maistunut, niin Puola iski 53. minuutilla neljännen osumansa. Pallo pelattiin Grosickin ja Damian Kądziorin kautta Piątekille, joka viimeisteli lähietäisyydeltä ja esitti tunnetun pyssytuuletuksensa. 4-0.

Tunnin kohdalla Suomi teki taas pari vaihtoa. Viheriöltä poistuivat Joel Pohjanpalo ja Joni Kauko, joiden tilalle tulivat Rasmus Karjalainen ja Glen Kamara.

Toista A-maaotteluaan pelannut Niskanen vastasi Suomen kavennuksesta 68. minuutilla. Niskanen sai pallon rangaistusalueelle Jenseniltä, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi komeasti ylänurkkaan 4-1.

Suomen pelaaminen piristyi toisen jakson lähestyessä loppuaan, mutta illan viimeisestä maalista vastasi silti Puola. Michał Karbownik eteni vasemmalla laidalla ja tarjoili matalan keskityksen Milikille, joka latasi suoraan syötöstä kierteisen kudin takanurkkaan. 5-1.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.