Huuhkajat hävisi keskiviikkona harjoitusmaaottelussa Puolan vieraana Gdanskissa 1-5.

Łączy nas piłka

@LaczyNasPilka
🔴 ZNAMY SKŁAD REPREZENTACJI POLSKI!

Aż trzech debiutantów w narodowej drużynie!
_____________
90 minut do #POLFIN 🇵🇱🇫🇮

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 I A-maaottelu: Puola-Suomi 🇵🇱🆚🇫🇮 I Mitä mieltä olet, kommentoi alle! 💬👇

Päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt avauskokoonpanonsa illan otteluun.

Kannusta Huuhkajia kotona! ➡ viafree.fi/huuhkajat

#Huuhkajat #POLFIN #MeOlemmeSuomi

Kotiyleisö vaati Puolalle pilkkua jo toisella peliminuutilla, kun pallo osui selkeästi Daniel O’Shaughnessyn käteen rangaistusalueella, mutta tuomarin pilli ei soinut.

Puola piti ottelun alkuhetkillä Suomen todella ahtaalla. Huuhkajat ei edennyt ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana hallitusti vastustajan puoliskolle lähes kertaakaan.

Kotijoukkue palkittiin painostuksestaan lopulta yhdeksännellä minuutilla. Arkadiusz Milik ei päässyt itse vetämään Huuhkajien topparien keskeltä, mutta sai pudotettua pallon Kamil Grosickille, joka latasi pelivälineen etukulmasta sisään. 1-0.

Suomi sai luotua painetta Puolan päätyyn erikoistilanteilla. Maalivahti Bartłomiej Drągowski oli kuitenkin tehtäviensä tasalla.

Puolan kipparina toiminut Grosicki kantoi nauhaa tehokkaasti ja iski toisen maalinsa 18. minuutilla. Krzysztof Piątekin syöttö Rasmus Schüllerin jalkojen välistä sai Suomen puolustuksen hetkeksi hämilleen ja Grosicki hyödynsi tilanteen laukomalla tulisen kudin verkkoon. 2-0.

Suomen hyökkäykset olivat todella harvassa, mutta Fredrik Jensenille siunautui reilun puolen tunnin kohdalla loistava tilaisuus, kun Puolan toppari Jan Bednarek antoi alimpana puolustajana heikon syötön alaspäin. Jensen otti heikohkon ensimmäisen kosketuksen ja yritti leikata pallon kanssa Bednarekin etupuolelle, mutta puolalaistoppari sysäsi hänet sivuun ennen kuin Jensen pääsi kunnolla nokikkain Drągowskin kanssa.

Hetkeä myöhemmin Grosicki viimeisteli jo hattutemppunsa. Leo Väisänen pääsi Puolan keskitykseen väliin, mutta irtopallo tuli otollisesti suoraan Grosickille, joka sijoitti rangaistusalueen tuntumasta tarkasti tolpan juureen. 3-0.

Tauolle mentäessä Puolalla oli kahdeksan maalintekoyritystä ja Suomella yksi.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Avausjakson jälkeen tilanne Gdanskissa on 3-0. Hetki happea ja uudella sykkeellä Puolan kimppuun! [3-0] #Huuhkajat #POLFIN

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva reagoi tilanteeseen vaihtamalla avausjakson jälkeen kentälle Ilmari Niskasen, Jere Urosen ja Robert Taylorin. Heille tilaa tekivät Daniel O’Shaughnessy, Thomas Lam ja Juha Pirinen.

Niskanen oli heti lähellä maalintekoa, kun hän pääsi laukomaan Jensenin oivaltavasta läpisyötöstä, mutta Drągowski venyi komeaan jalkatorjuntaan.

Kun Suomelle ei maalinteko maistunut, niin Puola iski 53. minuutilla neljännen osumansa. Pallo pelattiin Grosickin ja Damian Kądziorin kautta Piątekille, joka viimeisteli lähietäisyydeltä ja esitti tunnetun pyssytuuletuksensa. 4-0.

Tunnin kohdalla Suomi teki taas pari vaihtoa. Viheriöltä poistuivat Joel Pohjanpalo ja Joni Kauko, joiden tilalle tulivat Rasmus Karjalainen ja Glen Kamara.

Toista A-maaotteluaan pelannut Niskanen vastasi Suomen kavennuksesta 68. minuutilla. Niskanen sai pallon rangaistusalueelle Jenseniltä, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi komeasti ylänurkkaan 4-1.

Huuhkajat

@Huuhkajat
MAALI! Fredrik Jensen tekee jälleen vahvan esityön ja Ilmari Niskanen iskee upealla laukauksella maajoukkueuransa ensimmäisen maalin. Loistavaa "Immi"! [4-1] #Huuhkajat #POLFIN

Suomen pelaaminen piristyi toisen jakson lähestyessä loppuaan, mutta illan viimeisestä maalista vastasi silti Puola. Michał Karbownik eteni vasemmalla laidalla ja tarjoili matalan keskityksen Milikille, joka latasi suoraan syötöstä kierteisen kudin takanurkkaan. 5-1.