Torstaisen veikkausliigakierroksen suurin yllätys nähtiin Kuopiossa.

Mestaruustaistelussa HJK:n kanssa mukana oleva KuPS kohtasi kotikentällään sarjan häntäpäässä majailevan FC Hakan. Ennakko-odotuksien perusteella KuPS:n olisi pitänyt voittaa kamppailu – jos ei leikitellen – ilman sen suurempia ongelmia.

Toisin kävi. KuPS johti ottelua kahdesti, mutta Teemu Tainion luotsaama FC Haka nousi kahdesti tappioasemasta ja nappasi täyden pistepotin itselleen lisäajalla ottelun viimeisessä tilanteessa, kun Salomon Ojala nosti pelivälineen komeasti yli KuPS-vahti Otso Virtasen.

Ottelu päättyi Hakan 3-2 -voittoon.

KuPS:lle torstainen tappio on valtava pettymys. Nimittäin HJK voittaa Veikkausliigan mestaruuden käytännössä varmasti, jos loppusarjoja ei pelata. HJK:n maaliero on 17 maalia parempi kuin KuPS:n.

Yhden ottelun vähemmän pelannut HJK johtaa Veikkausliigaa kolmen pisteen erolla KuPS:iin. KuPS:lla on runkosarjaa jäljellä vielä yhden ottelun verran, kun taas HJK kohtaa vielä IFK Mariehamnin ja FC Interin.

Loppusarjojen pelaamisesta neuvotellaan ensi viikolla.

KuPS:n Jiri Nissinen oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt mies Ruudun haastattelussa.

– Heillä oli kolme paikkaa ja kolme maalia. Olen tosi pettynyt. Meidän olisi pitänyt pystyä luomaan paremmin maalipaikkoja. Alavire jatkui niin kuin meillä on ollut viimeiset kaksi peliä. Pitäisi päästä takaisin voittojen pariin. Nyt on kolme tappiota putkeen. Hirveältä tuntuu, Nissinen summasi Ruudulle.

KuPS:n entinen urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom otti kantaa Twitterissä ottelun jälkeen.

Jonne Lindblom

@JonneLindblom
Mestaruustaistelu lässähti nopeasti ja viime kauden kaltainen kiimainen loppu jää näkemättä. Enää ihme vie HJK:lta kolmannen tähden. KuPSin hyytyminen ei yllätä ja olin jo tästä huolissani kesällä #Veikkausliiga

Jonne Lindblom

@JonneLindblom

Janne Oivio

@JanneOivio

Jonne Lindblom

@JonneLindblom
Mestaruustaistelu lässähti nopeasti ja viime kauden kaltainen kiimainen loppu jää näkemättä. Enää ihme vie HJK:lta kolmannen tähden. KuPSin hyytyminen ei yllätä ja olin jo tästä huolissani kesällä #Veikkausliiga
Tämä vain rehellinen mielipiteeni. Näin nykyisen valmennuksen vuoden projektina ja tein kesällä ehdotuksen pitempi aikaisesta ratkaisusta, mutta seurajohto oli eri mieltä.