Veikkausliigakauden toinen Turun derby pelattiin Veritaksella torstai-iltana.

Kauden ensimmäisen Turun derbyn elokuussa hävinnyt FC Inter nappasi täyden pistepotin maalein 3-0. José Riveiron luotsaama Inter oli ennakko-odotuksien mukaisesti pelillisesti läpi ottelun TPS:n niskan päällä.

FC Inter sai derbyyn todellisen salama-alun. Timo Furuholm vei Interin johtoon jo kymmenen minuutin jälkeen. Benjamin Källmanin laukaus osui tolppaan, josta peliväline kimposi maalin eteen juosseelle Furuholmille. Furuholmilla oli helppo työ siirtää Inter johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Inter pisti pelin pakettiin. Arttu Hoskonen puski Interin kahden maalin etumatkalle erikoistilanteesta. Maali oli 23-vuotiaan topparin kauden ensimmäinen.

Timo Furuholm onnistui maalinteossa. Kyseessä oli Furuholmin uran viides maali Turun derbyissä. Kuva: Juha Tamminen

Furuholmin kärkipari Källman sai avausjakson lopussa nimensä maalintekijöiden joukkoon. Filip Valenčič syötti Källmanin nokikkain TPS-vahti Jere Koposen kanssa, eikä Källman epäonnistunut yrityksessään.

Jos Inter aloitti avausjakson pirteästi ja aktiivisesti, voi samaa sanoa myös toisen jakson alusta. Inter loi muutaman loistavan maalipaikan, mutta heikot viimeistely-yritykset ja komeisiin torjuntoihin yltänyt Koponen estivät maalien syntymisen.

Toisen jakson alun jälkeen peli rauhoittui. Inter hallitsi elokuisen derbyn tapaan pelitapahtumia ja TPS piti joukkueensa tiiviinä puolustussuuntaan.

TPS-ikoni Mika Ääritalo pelasi torstai-iltana uransa 300. veikkausliigaottelun. Juhlaottelu päättyi ikävästi, sillä TPS jäi Interin jalkoihin ja 35-vuotias Ääritalo jäi varjojen maille. Pettynyt Ääritalo otettiin vaihtoon noin tunnin kohdalla.

Turun derbyn lisäksi Veikkausliigassa pelattiin neljä muutakin ottelua.

Kierroksen suurin yllätys nähtiin Kuopiossa. HJK:n kanssa Veikkausliigan mestaruudesta taisteleva KuPS romahti täysin hävittyään sarjan häntäpäässä olevalle FC Hakalle 2-3. KuPS johti ottelua kahdesti, mutta sai saavin jääkylmää vettä niskaansa lisäajalla, kun Salomo Ojala ratkaisi kamppailun ottelun viimeisessä tilanteessa komealla nostollaan.

Helsingissä HIFK katkaisi voitottoman putkensa kukistettuaan sarjajumbo-RoPS:n 1-0. HIFK:n maalista vastasi Foday Manneh. Manneh ehti olla kentällä vain minuutin ennen täysosumaansa.