Yle: Näky suomalaisella kadulla kummastutti SJK:n argentiinalaishyökkääjää – ”Mietin jo hetken, pitäisikö lasta auttaa”

© Kuva: Getty Images

Seinäjoen Jalkapallokerhon argentiinalaispelaaja Emmanuel Ledesma paljastaa Yle Urheilun haastattelussa, mikä kummastutti häntä aluksi Suomessa.

Ledesma myöntää ihastuneensa paikalliseen elämänmenoon. Mies kertoo, mitä tapahtui, kun hän lähti karanteenijakson jälkeen ensimmäistä kertaa ulos asunnostaan.

– Näin kadulla pienen lapsen pyöräilemässä kaikessa rauhassa itsekseen. Katselin ympärilleni paikantaakseni hänen vanhempansa. Mietin jo hetken, pitäisikö lasta auttaa. Sittemmin maalivahtivalmentajamme ”Luffe” (Luis Fernando) ja Joaquín kertoivat, että tämä on täällä ihan normaalia, Ledesma sanoo Ylelle.

– (Argentiinassa) lapset voivat leikkiä rauhassa kotipihassa, mutta jos he haluavat esimerkiksi puistoon, jonkun aikuisen on oltava aina mukana katsomassa, ettei heille tapahdu mitään. Se on surullista, mutta todellisuutta, hän jatkaa.

Aiemmin Ledesma luonnehti SJK:n tiedotteessa Seinäjokea pieneksi mutta kauniiksi kaupungiksi. Hän on elämänsä aikana asunut muun muassa Buenos Airesin, Lontoon ja New Yorkin miljoonakaupungeissa.

– En todellakaan tykkää isoista kaupungeista, vaikka olen asunut semmoisissa suuren osan elämästäni. En poistunut niissä asunnostani, kun vihasin sitä meteliä ja liikennettä, hän totesi.

– Täällä on niin uskomattoman rauhallista ja hiljaista.

Vasenjalkainen Ledesma liittyi SJK:n ryhmään elokuussa. Päävalmentaja Jani Honkavaara hehkutti tuolloin, että kyseessä on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy johtamaan peliä.

– Hän ei ole yhden tempun hevonen todellakaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.