Kakkosen A-lohkossa sijalla kahdeksan oleva ja sarjapaikkansa ensi kaudeksi varmistanut Lahden Reipas on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen kaudelle 2021 maineikkaan Tommi ”Auge” Kautosen. Kautonen on Reippaan kasvatti, joka on tehnyt pitkän pääsarja- ja maajoukkueuran sekä pelaajana että valmentajana.

– Tällä hetkellä Lahden Reipas kuuluu osaksi lajia olemalla yksi palanen huippujalkapallossa esimerkiksi nuorten pelaajien kehityspolulla kohti lahtelaista ja suomalaista jalkapallohuippua, Kautonen kommentoi Reipasta seurana valmentajauutisen yhteydessä.

– On siistiä palata kenttävalmennuksen pariin aikuisten joukkueen kanssa.

Tällä kaudella Kautonen on toiminut yhdessä Petri Pasasen kanssa FC Lahden alle 14-vuotiaiden joukkueen valmentajana.

[readmore from=Kautonen-Tommi]

48-vuotias Kautonen pelasi Veikkausliigaa yhteensä 377 ottelua Reippaan, Hakan, Mypan, VPS:n ja FC Lahden peliasuissa. Suomen A-maajoukkueessa hän pelasi yhdeksän ottelua.

Valmentajauransa Kautonen aloitti vielä peliuran ollessa kesken, samaisen Reippaan B-junioreissa. Veikkausliigavalmentaja hän aloitti kaudella 2008 FC KooTeePeessä. Vuosina 2011-2013 Kautonen valmensi Veikkausliigassa FC Lahtea ja vuosina 2017-2018 SJK:ta. Väliin mahtuu lähes neljä vuotta kestänyt jakso Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.