AC Oulu palaa murskavoiton myötä Veikkausliigaan – vastustaja pelasi todella erikoisella kokoonpanolla

© Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu palaa Veikkausliigaan 10 vuoden poissaolon jälkeen. Oulussa pelasi miesten pääsarjaseura viimeksi vuonna 2010, mutta nyt pitkä taival Ykkösessä katkeaa, sillä AC Oulu on voittanut Ykkösen mestaruuden kaudella 2020.

Oulun suora sarjanousu varmistui näytöstyyliin, kun se kaatoi sunnuntaisessa rästiottelussaan MP:n peräti maalein 6-0. Ottelun lähtökohdat olivat tosin hyvin erikoiset, sillä lähes kaikki MP:n pelaajasopimukset olivat päättyneet lokakuun loppuun, jolloin suurimman osan Ykkösen joukkueista kausi päättyi. Osa pelaajista ei enää edes ollut Mikkelissä tai edes Suomessa.

Kymmenen sopimuspelaajan lisäksi MP:n joukkueessa nähtiin tänään MP:n A-juniorien valmentaja Ossi Graciano, joka pelasi viimeksi vuonna 2018. Neljä junioria teki puolestaan debyyttinsä edustusjoukkueessa ja Ykkösessä. Veli-Matti NuijaMiro KekkonenMatti Liimatainen ja Deng Malual olivat pelanneet tällä kaudella vain juniorisarjoja sekä Kolmosta Savilahden Urheilijoissa. Asiasta kertoi aiemmin MP:n kotisivujen ohella myös Yle.

Oululaisten maalihanat avasi 10. minuutilla 17-vuotias toppari Miika Koskela. Tauolle mentiin jo 3-0-johdossa, kun myös Loorents Hertsi ja Fareed Sadat onnistuivat. Toisella puoliajalla Hertsi osui vielä kahdesti ja Niklas Jokelainen kerran, joten Oulun voittolukemat olivat murskaavat 6-0.

MP sai ottelussa vaihtopenkille vain yhden maalivahdin ja kaksi kenttäpelaajaa. Kaikki pelaajat saivat pelissä myös minuutteja.

Rästikierroksen toisessa ottelussa kohtasivat Jaro ja KTP. Jarolla olisi ollut runsasmaalisen voiton avulla vielä mahdollisuus nousta karsijan paikalle, mutta KTP vei pisteen maalein 2-3 ja säilytti sarjassa kakkossijansa. Näin ollen KTP kohtaa ensi viikon keskiviikkona Kotkassa ja lauantaina Turussa pelattavissa kaksiosaisissa liigakarsinnoissa TPS:n.