Åland United on Kansallisen Liigan mestari vuosimallia 2020.

Ahvenanmaalaisseuran mestaruus varmistui vasta liigan päätöskierroksella sunnuntaina, kun se voitti FC Hongan Espoossa 3-1.

Åland United lähti viimeiselle kierrokselle piikkipaikalta, mutta se piti Tikkurilan Palloseuraa takanaan vain paremman maalieronsa ansiosta.

Hetkellisesti näytti siltä, että TiPS:lle tarjoutuisi mahdollisuus siirtyä kärkisijalle, kun Honka meni Åland Unitedia vastaan johtoon jo kahdeksannella minuutilla Tiia Savolaisen tarkalla alanurkkakudilla.

Vierasjoukkue tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin tasoihin espoolaisten avustuksella. Hongan puolustaja Inka Kaivola syötti pallon epähuomiossa suoraan Isabella Mattssonille, joka tarjoili vielä takaviistoon Rositalle, eikä espanjalaispeluri erehtynyt loistopaikasta.

Voittomaalista vastasi 56. minuutilla Shannon Simon. Hongan puolustus sai purettua pallon kulmapotkusta vain rangaistusalueen rajalle ja Simon hyödynsi tilanteen tykittämällä puolivolleyn verkkoon.

Loppulukemat taululle kaunisteli Emelie Johansson, joka yllätti maalivahti Pauliina Nuoran 70. minuutilla korkealla roikkupotkulla.

TiPS pelasi omassa ottelussaan 1-1-tasapelin Kuopion Palloseuran vieraana. Tuloksen myötä vantaalaiset jäivät lopullisessa sarjataulukossa kaksi pistettä Åland Unitedin taakse ja KuPS varmisti ensimmäisen mitalinsa naisten pääsarjassa tullen kolmanneksi. Myös hopeajoukkue TiPS on ensimmäistä kertaa mitaleilla.

TiPS Tikkurila

@TiPSTikkurila
Grattis, @AlandUnited!

Ansaittu mestaruus, kiitos kovista väännöistä kauden aikana, nähdään taas ensi kaudella!

#MeidänTiPS #vihreälläsykkeellä #KansallinenLiiga (📸: Kalevih17)

Åland United voitti tänä vuonna myös Suomen Cupin, joten seura juhlii historiansa ensimmäistä tuplamestaruutta.

Sunnuntaina ratkesi myös, että Jyväskylän Pallokerho joutuu karsimaan liigapaikastaan Ykkösessä toiseksi tulevaa Vasa IFK:ta vastaan. Suoran nousun liigatasolle lunasti jo aiemmin Helsingin Palloseura.

Karsijan paikalla oli vielä päätöskierrosta ennen Ilves, mutta se ja PK-35 Vantaa voittivat omat ottelunsa pudottaen tappion kärsineen JyPK:n viimeistä edelliseksi. Turun Palloseuran jumbosija ja putoaminen varmistui jo aikaisemmin.