FC Interiltä huippuhankinta – nuori puolustajalupaus siirtyy Turkuun

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on tehnyt kahden vuoden sopimuksen laitapuolustaja Juho Hyvärisen kanssa.

Hyvärinen, 20, siirtyy Interiin kasvattajaseurastaan Rovaniemen Palloseurasta, jonka edustusjoukkueessa hän debytoi kaudella 2016. Kaikkiaan hän pelasi RoPS:n ykkösmiehistössä 103 ottelua tehden niissä yhteensä kuusi maalia ja syöttäen viisi. Lisäksi Hyvärinen on käynyt läpi Suomen nuorten maajoukkueet alle 16-vuotiaiden ikäluokasta Pikkuhuuhkajiin.

– Inter on hyvin organisoitu seura, jolla on kunnianhimoiset kehitystavoitteet, kuten minulla henkilökohtaisesti, ja ammattimaisuus sekä urheilijana toimiminen ovat huippuluokkaa. Tavoitteeni ovat korkealla ja tämä sopimus ehdottomasti auttaa minua lähemmäs tavoitteitani, Hyvärinen kommentoi uuden seuransa sivuilla.

– Odotan itseltäni suurta voitonhalua ja kehittymistä jokaisella osa-alueella pelaajana. Interillä ja päävalmentaja [José] Riveirolla on varmasti minulle oikeita työkaluja kohti ehjiä sekä kehittäviä kausia.

Riveiron mukaan Hyvärisellä on mahdollisuus päästä isoon vastuuseen myös Interissä.

– Hyvärinen on vasta kaksikymppinen, mutta pelannut jo yli 80 Veikkausliigan ottelua. Hänellä on potentiaalia päästä tärkeään rooliin Interissä ja uskon hänen nousevan hyvälle tasolle täällä. Pelaajana hän on aggressiivinen hyökkäysvaiheessa ja mielellään mukana hyökkäyksissä.

Hyvärisen edustama RoPS tuli päättyneellä kaudella Veikkausliigassa viimeiseksi ja putosi siten Ykköseen. FC Inter taas tuli toista vuotta peräkkäin hopealle.