Glen Kamara loksautti skottivalmentajien suut auki – ”En oikeastaan tiedä, miten saimme hänet”

© Kuva: Getty Images

Skotlantilaisen Dundee FC:n väki oli hämillään, kun Suomen maajoukkueen nykyinen luottopelaaja Glen Kamara asteli kesällä 2017 joukkuen harjoituksiin.

Kamara, 25, oli jättänyt aiemmin samana vuonna Arsenalin organisaation, jossa hän ei onnistunut edustusjoukkueen pelaajaksi asti. Dundee FC:ssä huomattiin kuitenkin heti, että hän on saanut hyvän koulutuksen Lontoon suurseurassa.

Dundee FC:n silloinen junioripäällikkö Jimmy Boyle kertoi Glasgow Timesin haastattelussa, millainen ensivaikutelma hänelle jäi Kamarasta, kun manageri Neil McCann toi hänet näytille.

– Kun Glen tuli, Neil kysyi minulta, ”Mitä mieltä olet?”. Vastasin, että ”Hän voi pelata paljon korkeammalla tasolla”. En oikeastaan tiedä, miten Neil sai naarattua hänet meille.

– Meistä tuntui heti, että hän voi saavuttaa vielä mahtavampia asioita. Hän on loistava jalkapalloilija. Hän haki palloa jatkuvasti, luki peliä hyvin, ei luopunut pallonhallinnasta. Hän oli hyvä joukkuepelaaja, ja kaiken tämän lisäksi hän oli vieläpä mahtava jätkä.

Kamara ehti pelata Dundee FC:ssä vain muutaman kuukauden, kunnes hän debytoi Huuhkajissa. Nykyään pelejä on tilillä jo 27 kappaletta, ja hän on korvaamaton osa Suomen maajoukkueen keskikenttää.

Viime vuoden tammikuussa Kamara vaihtoi seuraa Skotlannin sisällä, kun hän liittyi Glasgow’n jättiläiseen Rangersiin. Kamaran oli alunperin määrä siirtyä Rangersiin seuraavana kesänä ilmaiseksi, mutta kipeästi rahaa kaivannut Dundee FC suostutteli Rangersin ostamaan hänet talvella nimellisellä 50 000 punnan korvauksella.

Kamara on pelannut Rangersissa 71 ottelua. Kuva: Getty Images

Boyle on satavarma, että Rangers saa maksamansa summan moninkertaisena takaisin. Siirtohuhuissa Kamaraa on viety lukuisiin Valioliiga-seuroihin, mutta myös muihin Euroopan huippusarjoihin ja -joukkueisiin.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan. Olisi hienoa nähdä hänet jossain vaiheessa jossain muualla. Uskon täysin, että hänen tekniikkansa ja mentaliteettinsa riittää siihen. Mutta se on Glenistä kiinni. Jos hän haluaa sitä, niin olen varma, että hän pystyy siihen.

– Rangers tekee varmasti rahaa Glenillä, jos he päättävät myydä hänet. Mutta tällä hetkellä he eivät ajattele sitä. Heillä on iso kausi meneillään, joten he haluavat pitää hänet. He ovat liigan kärjessä ja haluavat pysytellä siellä. He eivät päästä ketään lähtemään.

Boylen mukaan Kamaran on juuri nyt hyvä olla Rangerissa, jossa hänellä on laadukkaita pelaajia ympärillään ja managerina Liverpoolin keskikentän legenda Steven Gerrard.

– Rangers on todella iso seura, jolla on paljon hyviä keskikenttäpelaajia, joten ymmärrän kyllä, miksi hänellä meni aikaa sopeutua. Minusta hän pärjäsi alkuun todella hyvin ja sitten hänen vireensä laski hieman, mutta hän nousi takaisin ylös.

– Heillä on penkin päässä Steven, jolla on hämmästyttävä tietämys tästä lajista. Uskon, että Glenin on hyvä pelata Stevenin alaisuudessa, koska hän voi oppia häneltä paljon. Hänen managerinsa on kehunut häntä paljon ja aivan oikeutetusti.

LUE MYÖS:

Artikkelia muokattu 21.11.2020 klo 22.07: Kamaran entinen seura on Dundee FC, ei Dundee United.