HJK:n logoon tuleekin kerralla viisi tähteä kolmen sijasta – tästä on kyse: ”Vaikkapa sitten ensimmäisenä maailmassa”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK juhlii parhaillaan Veikkausliigan mestaruutta. Mestaruus tiesi sitä, että HJK:n logoon tulee 30:nnen mestaruuden myötä kolmas tähti. HJK kuitenkin tiedotti keskiviikkona, että logoon tulee kerralla peräti kolme tähteä lisää, koska seura haluaa arvottaa miesten ja naisten suomenmestaruudet samanarvoisina.

HJK:n miehet ovat nyt voittaneet 30 suomenmestaruutta. Sen päälle HJK:n naiset ovat juhlineet mestaruutta 23 kertaa. Näin ollen HJK on voittanut yhteensä 53 jalkapallon suomenmestaruutta.

Kymmenen mestaruutta on jalkapallomaailmassa tarkoittanut logon yläpuolella yhtä tähteä. Tavan aloitti italialainen Juventus vuonna 1958, ja se on levinnyt sen jälkeen kansainväliseksi tavaksi ilmoittaa mestaruuksien määrästä.

HJK on kuitenkin tiettävästi ensimmäisenä maailmassa lisäämässä tähtiä naisten ja miesten mestaruuksien mukaisesti.

– Jokainen saavutus on meille yhtä tärkeä. Nyt tehtävä logomuutos heijastaa tätä arvomaailmaamme ja sen eteen tehtyä työtä. Vaikka jalkapallomaailma on konservatiivinen, uskallamme arvopohjaisena ja modernina toimijana ottaa tämän askeleen ja viedä tärkeää asiaa eteenpäin, vaikkapa sitten ensimmäisenä maailmassa, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi seuran nettisivuilla.

HJK:n kannattajien kannustushuuto ”On vain yksi Klubi” elää vahvasti nykyisen päätöksen taustalla.

– Miesten joukkue on saavuttanut lyhyessä ajassa kolmannen tähden ja naisten joukkueemme on tehnyt vahvan paluun huipulle. Nyt on korkea aika huomioida tasavertaisemmin molempien joukkueidemme saavutetut tähdet ja osoittaa että ”On vain yksi Klubi”, Riihilahti perusteli.

HJK:n naiset ovat ennen Kansallisen liigan viimeistä kierrosta sarjassa viidentenä ja menettäneet mahdollisuuden kultajuhliin tänä vuonna. Naisten Suomen Cupissa HJK putosi tällä kaudella puolivälierissä ja torstaina HJK putosi myös naisten Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella islantilaiselle Valurille maalein 0-3.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.