Huuhkajien debytantti Marcus Forss sanoo kovat tavoitteensa ääneen – ne ovat EM-kisat ja Valioliiga: ”En näe mitään syytä, miksei se olisi mahdollista”

© Kuva: Getty Images

Marcus Forss on ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukana, kun Suomi kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa hallitsevan maailmanmestarin Ranskan. Forss on aloittanut kauden Mestaruussarjassa erittäin tehokkaasti, eikä 21-vuotias suomalaishyökkääjä pelkää sanoa tavoitteitaan ääneen.

Huuhkajat on ollut Forssille yksi selkeä tavoite, jota kohti hän on määrätietoisesti tehnyt töitä viime vuosina. Vielä lokakuussa Forss haki vauhtia Pikkuhuuhkajien puolelta, mutta nyt Markku Kanerva oli valmis nostamaan Brentfordin hyökkääjän A-maajoukkueeseen.

– Olen tosi iloinen, että pääsin tänne ja sain kutsun. Saan nyt näyttää, mitä osaan ja minkälainen pelaaja olen, neljä maalia Brentfordille Mestaruussarjassa tällä kaudella tykittänyt hyökkääjä kertoi Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

Vielä vuosi sitten Forss iski liukuhihnalta maaleja Ykkösliigassa lainalla AFC Wimbledonin riveissä. Kausi meni kuitenkin pilalle loukkaantumisen takia. Tällä kaudella Forss jäi taistelemaan peliajasta Brentfordiin, joka karsi viime kauden päätteeksi Valioliigaan. Valioliigapaikkaa ei vielä tullut, mikä saattoi sopia Forssille, joka on tällä kaudella jakanut kärjessä vastuun peliajasta Ivan Toneyn kanssa.

Toney on ollut myös todella vahvassa vireessä. Englantilaishyökkääjä on onnistunut sarjassa peräti kymmenen kertaa. Forss ei kuitenkaan näe Toneya pelkkänä kilpailijana, sillä miehet ovat olleet kentällä myös samaan aikaan. Vastuuta saattaa jatkossa tulla siis entistä enemmän.

– Olemme molemmat aloittaneet kauden todella hyvin. Pelejä on tulossa paljon ja olemme myös kokeilleet kahden kärjen systeemiä. Ei olla puhuttu mistään ykkös- tai kakkoskärjestä. Se voi vaihtua tilanteen mukaan, Forss avasi Brentfordin hyökkääjien peluutusta.

Forssin kommenteista huokuu määrätietoisuus ja itseluottamus. Nuori hyökkääjä ei turhia kumartele, mutta ymmärtää hyvin sen, että töitä riittää vielä paljon. Tällä hetkellä Forss on löytämässä paikkansa Brentfordissa ja Huuhkajissa edessä on debyytti. Seuraavat tavoitteet ovat jo tiedossa. Ne ovat ensi kesän EM-kisat ja Valioliiga.

– Se riippuu tietysti siitä, minkälaisia näyttöjä annan seurajoukkueessa. Jos jatkan samalla tavalla, niin miksi ei, Forss toteaa mahdollisuuksistaan päästä ensi kesän EM-kisajoukkueeseen.

Muutaman vuoden sisällä Forss haluaa nähdä itsensä Valioliigassa. Ilmaiseksi se ei tietenkään tule.

– Oma unelmani on pelata Valioliigassa. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, niin en näe mitään syytä, miksei se olisi mahdollista.

Lokakuun lopulla Forssin Brentford pelasi Teemu Pukin Norwichia vastaan Mestaruussarjassa. Pisteet jaettiin 1-1-tuloksella, ja suomalaishyökkääjät saivat molemmat ottelussa peliaikaa. Ottelun jälkeen hyökkääjät vaihtoivat myös kuulumiset.

– Vaihdettiin pelipaidat ja juteltiin siinä puolisen tuntia kaikenlaista. Taisin sanoa hänelle (Pukille), että nähdään Huuhkajissa. Hän oli todella ystävällinen ja kertoi siinä vähän sitten A-maajoukkueestakin, Forss kertoi hymyillen.

Ehkäpä Pukki ehtii maajoukkuetauon aikana kertoa Forssille jutun jos toisenkin myös Valioliigasta, koska sitä kohti määrätietoinen suomalaishyökkääjä on kovaa vauhtia menossa.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen