Komealla peliurallaan etenkin Borussia Dortmundissa loistanut armenialaispelaaja Henrikh Mkhitarjan pelaa elämänsä marraskuuta. Yhdeksän kertaa Armenian vuoden jalkapalloilijaksi valittu Mkhitarjan teki sunnuntaina kaksi maalia, kun hänen seuransa AS Roma kaatoi kotikentällään Parman maalein 3-0.

Se merkitsi sitä, että 31-vuotiaan Mkhitarjanin saldo kahdesta viimeisestä Serie A -ottelusta on huikeat viisi maalia, sillä juuri ennen maaottelutaukoa hän teki hattutempun, kun Roma kaatoi vieraissa Genoan 3-1. Kun mukaan otetaan myös 5. marraskuuta pelattu Eurooppa-liigan ottelu CFR Clujta vastaan, jossa Mkhitarjan maalasi kerran (Roman 5-0-voitto), on kolmessa viime ottelussa syntynyt kuusi maalia.

433

@433
5️⃣ goals in @HenrikhMkh's last two games for Roma! ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Aiemmin tällä kaudella maaleja ei ollut syntynyt, mutta juuri nyt Mkhitarjan on liekeissä. Maalitahti on miehen koko uransa paras TOP 5 -liigoissa kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen. Jos tahti jatkuu samana, on Mkhitarjanin yhden kauden maaliennätys huippusarjoista (11 bundesliigamaalia Dortmundissa kaudella 2015-2016) vakavasti uhattuna.

OptaPaolo

@OptaPaolo
5 - Henrikh #Mkhitaryan has scored 5 goals in his first 8 league appearances in Serie A 2020/21: his best tally at this point of the season in the top-5 European Leagues (3 goals previously in 2013/14 and 2015/16, with Borussia Dortmund). Artist.

#RomaParma #SerieA

Kenties Mkhitarjanin maalinälkä on seurausta siitäkin, että maalit tuovat näkyvyyttä, ja hän puolestaan on pyrkinyt tuomaan näkyvyyttä 27.9.-10.11. käydylle Artsakhin sodalle Armenian ja Azerbaidzhanin rajaseudulla. Mkhitarjan on Unicefin hyväntahdonlähettiläs ja hän on pyrkinyt keräämään lahjoituksia konfliktin uhreille Armeniassa. Sotaa käytiin puolentoista kuukauden Armenian sekä Turkin tukeman Azerbaidzhanin välillä.

– Rohkeat kansalaisemme eivät kuole koskaan. Surumme on niin syvä, ettei sitä voi sanoin kuvailla. Tänään kaatuneita sankareitamme kunnioitetaan kautta maailman, Mkhitarjan kirjoitti Facebook-sivullaan.

– 44 päivän ajan osoititte Artsakhissa sanoinkuvaamatonta rohkeutta uhratessanne elämänne puolustaaksenne kotimaatamme, kansaamme ja tuhansia vuosia vanhoja historiallisia maitamme. Elätte keskuudessamme ikuisesti.

– Rukoilemme myös haavoittuneiden veljiemme puolesta. Suuri kiitollisuutemme kaikille sotilaillemme. Kiitos. Toivon kansalleni voimaa ja solidaarisuutta selvitäkseen rakkaiden poikiensa menetyksen surusta.

– Meidän täytyy pysyä keskittyneinä ja antaa täysi potentiaalimme luodaksemme nuorillemme parempi maailma. Rauhan maailma, jossa he voivat toteuttaa unelmiaan, Mkhitarjan päätti kirjoituksensa.