Kuopion Palloseuran kausi päättyi lopulta pettymykseen, kun Inter nousi viimeisellä kierroksella ohi ja KuPS jäi lopulta pronssille. Loppukausi oli kuopiolaisilta tuloksellisesti ja pelillisesti heikko. KuPS:n tähtipelaaja Petteri Pennanen harmitteli sosiaalisessa mediassa kaudesta jäänyttä makua.

Eurooppa-liigan karsinnoissa KuPS eteni aina playoff-vaiheeseen, jossa romanialainen Cluj oli kuitenkin lopulta parempi. Europelien jälkeen KuPS hyytyi Veikkausliigassa ja mestaruustaistelu karkasi käsistä. KuPS hävisi neljä viimeistä otteluaan.

Seurasta kerrottiin myös isoja uutisia ennen päätöskierrosta, kun Simo Valakari palkattiin KuPS:n uudeksi päävalmentajaksi ensi kaudelle. Näin ollen norjalaisen Arne Erlandsenin aikakausi Kuopiossa jäi yhden kauden mittaiseksi.

Erlandsenin pelitapa keräsi kauden aikana soraääniä, vaikka tulosta sillä tulikin. Lisäksi Erlandsenin peluutus herätti myös kauden aikana keskustelua. Norjalaiskäskijä luotti pitkälti samaan miehistöön läpi kauden ja kuormitus kasvoi avainpelaajien kohdalla suureksi.

Pennanen saapui Kupioon kesken kauden purettuaan sopimuksensa indonesialaisen TIRA Persikabon kanssa. Medioissa keskusteltiin sitä, miten Pennanen sopisi Erlandsenin pystysuunnan jalkapalloon. Lopulta Pennanen oli kuitenkin muovaamassa KuPS:n pelaamista ja kuopiolaiset löysivät huomattavasti enemmän lääkkeitä pallolliseen pelaamiseensa.

Toissa kaudella Pennanen oli johdattamassa kasvattiseuraansa suomenmestaruuteen. Päättyneellä kaudella kaulaan ripustettiin pronssimitali. KuPS:n kautta voidaan pitää heikosta loppukaudesta huolimatta kohtalaisen onnistuneena. Pennasella jäi silti selvästi jotain hampaankoloon.

– Todella paska maku jää tästä kaudesta monella tapaa päällimmäisenä mieleen, mutta niistä ei nyt sen enempää. Kiitokset kaikille kannattajille, teiltä vahvaa tekemistä koko kauden, Pennanen kirjoitti torstaina Twitterissä.

Instagramin puolella Pennanen myös totesi, että miehellä saattaisi olla sananen sanottavanaan päättyneestä kaudesta.

– Kausi ohi ja kolmas sija. On paljon asioita, joista haluaisin puhua, mutta tässä vaiheessa ainoa, mitä haluan sanoa, on kiitos kannattajille, olette huikeita, Pennanen kirjoitti englanniksi.

Pennasen sopimus KuPS:n kanssa päättyi kauden loputtua. Pennanen, 30, kertoi aiemmin Pallo & Pullo -podcastissa olevansa yhä halukas pelaamaan ulkomailla. Nähtäväksi jääkin, jatkuuko Pennasen ura Kuopiossa vai jossain muualla.

Petteri Pennanen

@petepennanen
Todella paska maku jää tästä kaudesta monella tapaa päällimmäisenä mieleen, mutta niistä ei nyt sen enempää. Kiitokset kaikille kannattajille, teiltä vahvaa tekemistä koko kauden!💛🖤