Bayern Münchenin 34-vuotias maalivahti Manuel Neuer lujitti lauantaina entisestään paikkaansa Saksan maajoukkuehistoriassa. Hän pelasi Saksan 3-1-voitossa Ukrainasta uransa 95. A-maaottelun ja nousi legendaarisen Sepp Maierin rinnalle eniten maaotteluita pelanneeksi saksalaismaalivahdiksi.

Maierin ennätys ehti olla voimassa peräti 41 vuotta, sillä hän pelasi viimeisen A-maaottelunsa vuonna 1979. Ennätyksen jakavat miehet ovat molemmat myös maailmanmestareita. Sepp Maier voitti MM-kultaa vuonna 1974 ja Manuel Neuer 40 vuotta myöhemmin vuonna 2014.

– Totta kai ennätys merkitsee minulle jotain, Saksan kapteeni Neuer totesi Ukraina-pelin jälkeen.

– Sepp Maier on myös hyvä ystäväni ja maalivahtikollegani, joten on suuri kunnia yltää tasoihin sellaisen legendan kanssa.

Neuer voi ottaa ennätyksen yksin nimiinsä jo ensi tiistaina, kun Saksa kohtaa Nations Leaguen lohkovoiton ratkaisevassa ottelussa Espanjan. 76-vuotias Sepp Maier pelasi koko seurajoukkueuransa Bayern Münchenissä ja on iloinen siitä, että juuri Neuer ylsi hänen ennätykseensä.

– Oli jo aikakin, Maier sanoi uutistoimisto Dpa:lle.

– Tein ennätyksen 41 vuotta sitten. Siitä näkee, miten mahtava suoritus se minulta oli. Onnittelen Manuel Neueria.

Neuer sai ennätyksensä jälkeen kehut myös maajoukkuvalmentaja Joachim Löwiltä.

– Manuel Neuer on poikkeuksellinen maalivahti ja onnenpotku Saksan jalkapallolle. Hän oli yksi tärkeimmistä tekijöistä pelimme kehittymiselle ja viime vuosikymmenen menestykselle. On erityinen saavutus olla ennätysmaalivahti maalivahdeistaan tunnetussa Saksassa.

[readmore from=Neuer-Manuel]

Neuer noussee ensi vuonna 13. saksalaispelaajana sadan A-maaottelun kerhoon. Hän ei osoita väsymyksen merkkejä eikä suunnittele vielä maajoukkueesta vetäytymistä. Seuraavat tavoitteet ovat ensi vuoden EM-kisoissa ja vuoden 2022 MM-kisoissa.

– Manuel Neuer pelaa varmasti yli 120 maaottelua. Miksi hän lopettaisi pian? Häneltä ei puutu mitään, Maier uskoo.

Eniten A-maaotteluita Saksan maajoukkueessa pelannut kenttäpelaaja on 150 kertaa maajoukkuepaidassa nähty Lothar Matthäus.

Saksan eniten pelanneet maalivahdit, TOP 10:

1. Manuel Neuer ja Sepp Maier, 95 ottelua
3. Oliver Kahn, 86
4. Toni Schumacher, 77
5. Jens Lehmann ja Andreas Köpke, 61
7. Bodo Illgner, 54
8. Hans Tilkowski, 39
9. Hans Jakob, 38
10. Marc-André ter Stegen, 24

Lähde: Transfermarkt