Marraskuussa 18 vuotta täyttävä Vilma Koivisto teki epäilemättä yhden uransa tähän asti tärkeimmistä maaleista, kun suomalainen tuuletti sunnuntaina ensimmäistä maaliaan Damallsvenskanissa. Piteå IF otti Koiviston kentälle 70. peliminuutilla, ja juuri Koivisto teki joukkueelleen 2-1 -voittomaalin Linköpingin verkkoon lisäajan kolmannella minuutilla.

Helmarit

@HelmaritFI
Vilma Koivisto oli Piteån sankari, kun hän teki kolmannella lisäaikaminuutilla 2-1-voittomaalin Linköpingin vieraana. Koivisto tuli vaihdosta kentälle 70. minuutilla ja Linköpingin riveissä Olga Ahtinen pelasi 83 minuuttia. #Helmarit

Albin Ohlin

@albinohlin
Vilma Koivisto gör 1-2 till Piteå IF DFF i slutminuterna mot Linköping FC. Hennes första mål i damallsvenskan och Piteå viktigaste mål på väldigt länge. För Linköpings del ser CL svårt att nå i och med KDFFs seger mot Vittsjö GIK.

Vilma Koivisto muutti jalkapallouran takia Rovaniemeltä Ruotsiin jo 15-vuotiaana ja on Suomen suurimpia pelaajalupauksia. Hän edusti vuonna 2018 Suomea sekä alle 17-vuotiaiden EM- että MM-turnauksissa. Nykyisin keskikenttäpelaaja kuuluu alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vakiokokoonpanoon. Tämän kauden Piteån 20 sarjaottelusta Koivisto on pelannut 17:ssa, mutta vain muutaman kerran avauskokoonpanossa.

– Alkukaudesta tuli jonkun verran peliaikaa, ja viidessä pelissä olen ollut avauskokoonpanossa. Sitten peliaika yhtäkkiä tippui. Kun peliaikaa alkoi tulla sellainen alle kymmenen minuuttia per peli, en ole ollut yhtään tyytyväinen, Koivisto sanoi puolitoista viikkoa sitten Sveriges Radion haastattelussa.

– Sitähän haluaa päästä pelaamaan, eikä oman kehityksenkään kannalta ole optimaalisinta istua penkillä. Olen näyttänyt hyviä otteita kentälle päästyäni, mutta silti en pääse pelaamaan. Minun mielestäni se on outoa.

– Valmentaja kai haluaa erityyppisiä pelaajia kentälle kuin sen, mitä minä omilla suorituksillani sinne toisin. Kentälle on helpompi laittaa kokenut kolmekymppinen kuin tällainen nuori lupaus. Omasta mielestäni hän on tehnyt väärän ratkaisun. Olisi laittanut minut kentälle useammin, niin oltaisiin kamppailtu korkeammista sijoituksista, Koivisto latasi kovalla itseluottamuksella.

[readmore from=Koivisto-Vilma]

Sunnuntaina Koivisto antoi ainakin sanoilleen selvää katetta. Aika näyttää, poikiiko huipputärkeä voittomaali loppukaudesta myös lisää peliminuutteja.

Damallsvenskanin kautta on jäljellä enää kaksi kierrosta, ja sunnuntainen voitto nosti Piteån kolme pistettä putoamisviivan yläpuolelle. Voitto oli joukkueelle toinen perättäinen. Seuraavassa ottelussaan Piteå kohtaa mestaruudesta yhä taistelevan sarjan kakkosen Rosengårdin. Piteå on nyt 12 joukkueen sarjassa sijalla kahdeksan. Kaksi viimeistä putoaa sarjasta.

Tappion kärsineen kotijoukkueen Linköpingin riveissä Helmarien Olga Ahtinen pelasi 83 peliminuuttia. Sarjassa neljäntenä olevalle Linköpingille tappio merkitsi hyvin todennäköisesti eurokentiltä ulos jäämistä.