Laurent Blanc on ollut työttömänä noin neljän ja puolen vuoden ajan.

PSG antoi Blancille potkut seuran peräsimestä kesällä 2016, eikä ranskalaisluotsi ole palannut sen jälkeen valmentamisen pariin. PSG maksoi Blancille potkujen yhteydessä noin 22 miljoonaa euroa erorahaa, joten luotsi ei jäänyt tyhjän päälle.

Blancia on vuosien saatossa huhuttu useiden seurojen valmentajaksi, mutta lopulta kaikki ovat päätyneet muihin vaihtoehtoihin.

55-vuotias Blanc pitää mahdollisena, ettei häntä nähdä enää valmentajana.

– Haluan valmentaa, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vähemmän uskon siihen. Jalkapallo ammattina on jatkuvasti vaikeampaa valmentajille. Pelaajia ei enää arvosteta peliesityksiensä perusteella, vaan taloudellinen hyöty on tärkeämpää, Blanc viittasi suuriin siirtosummiin Téléfootin haastattelussa.

– Nykyään pelaajia kasvatetaan suuria siirtosummia varten. Niin se menee ja valmentajien on sopeuduttava siihen. Tämä työ on jatkuvasti haastavampaa. Valmentajilta pyydetään jatkuvasti pelaajien arvon nostamista, mutta me valmentajat olemme ennen kaikkea valmentajia.

Pelaajaurallaan maailmanmestaruuden Ranskan kanssa voittanut Blanc ehti myös valmentaa Ranskan A-maajoukkuetta kahden vuoden ajan. PSG:n peräsimessä Blanc voitti neljästi Ranskan pääsarjamestaruuden. Sen lisäksi Blanc onnistui voittamaan Ranskan mestaruuden Bordeaux’n valmentajana.

Lähde: AS