PSG ottamassa valtavan riskin RB Leipzigia vastaan: ”Toivottavasti he tekevät maaleja”

© Kuva: Getty Images

PSG-luotsi Thomas Tuchel valmistautuu ottamaan tietoisen riskin tiistai-illan Mestarien liigan RB Leipzig -ottelussa. Tuchel paljastaa marssittavansa brassisupertähti Neymarin avauskokoonpanossa kentälle, vaikka tämä on ollut loukkaantumisten takia sivussa lokakuusta lähtien.

Tuchel tiedostaa PSG:n tarvitsevan kipeästi hyvää tulosta Leipzigia vastaan. PSG on H-lohkossa kolmen pisteen päässä pudotuspelipaikoista eikä kaulan sovi enää kasvaa pidemmäksi. Sen takia Neymarin peluuttaminen on tarkkaan laskelmoitu. Brassi on pelannu lokakuun 28. päivän jälkeen vain 30 minuuttia.

– Me tarvitsemme häntä kentällä, Tuchel sanoo suoraan.

– Hän ei ole parhaassa fyysisessä kunnossa, mutta hän aloittaa huomenna. Hän selviää tällaisesta pelistä fyysisesti ja henkisesti. Toivon, että voimme auttaa häntä, ja ettei hänen tarvitse olla yksin.

Tuchel odottaa suuria myös Kylian Mpabbélta. Ranskalaisnuorukainen on lähellä virstanpylvästä, sillä hänellä on nyt kasassa 99 maalia PSG:ssä. Hän ei kuitenkaan ole onnistunut maalinteossa Mestarien liigassa lähes vuoteen.

– Jos Neymar tai Kylian eivät tee maaleja, sillä on iso vaikutus meihin. Toivottavasti he tekevät maaleja huomenna, Tuchel kommentoi lehdistötilaisuudessa.

PSG:lle epäonnistuminen Mestarien liigassa olisi sen kaliiperin kokoinen pettymys, että myös Tuchelin työpaikka olisi vaakalaudalla. Hän kertookin toimittajille joukkueen lähtevän hakemaan voittoa Leipzigista aggressiivisesti ja rohkeasti.

– Maalinteko vaatii rohkeutta. Meidän on löydettävä kaksi pelaajaa keskelle, jotka pystyvät täyttämään roolinsa, jos pelaamme 4-4-2:lla. Saatamme pelata myös 4-3-3:lla. Käytimme sitä Leipzigia vastaan puolivälierissä (viime kaudella). Vaihtoehtoja on kaksi, katsotaan, ketkä ovat käytettävissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.