Vahvistus: Simo Valakari on KuPS:n uusi käskyttäjä

© Kuva: Juha Tamminen

Simo Valakari siirtyy Kuopion Palloseuran päävalmentajaksi vuoden sopimuksella, joka sisältää option yhdestä lisäkaudesta.

Valakari, 47, aloittaa pestissään ensi maanantaina, jolloin KuPS myös esittelee uuden päävalmentajansa tiedotustilaisuudessa.

Entinen maajoukkuepelaaja on toiminut erilaisissa valmennustehtävissä muun muassa Åbo IFK:ssa, Käpylän Pallossa ja Huuhkajissa, mutta Suomen kentillä hänet tunnetaan erityisesti saavutuksistaan Seinäjoen Jalkapallokerhon käskyttäjänä. SJK:ssa Valakari voitti kertaalleen Veikkausliigan, Suomen Cupin ja liigacupin.

Viimeksi hän valmensi norjalaista Tromsøä, josta hän sai potkut viime huhtikuussa joukkueen pudottua viime vuonna maan pääsarjasta. Valakari valmensi Tromsøä Norjan liigassa kesästä 2017 lähtien.

KuPS on pelannut tämän kauden norjalaisen Arne Erlandsenin komennossa. Veikkausliigan mestaruuden uusiminen jäi haaveeksi, mutta Erlandsen voi vielä tänään, keskiviikkona, liigan päätöskierroksella varmistaa toisen sijan kuopiolaisille. Suomen Cupissa KuPS:n taival päättyi puolivälierävaiheeseen, mutta Eurooppa-liigassa joukkue ylsi hienosti ja harmillisesti vain yhden voiton päähän lohkovaiheesta.

– Arne Erlandsen oli tälle kaudelle täydellinen henkilö päävalmentajaksi. Kauden 2019 mestarijoukkueesta moni tärkeä pelaaja vaihtoi maisemaa ja lähes koko valmennusryhmä meni uusiksi. Hän nosti harjoituskentällä vaatimustason sille tasolle, joka on koko seuran kannalta tärkeää myös jatkossa. KuPS on neljättä kertaa peräkkäin liigamitaleilla, vaikka lähtökohdat tähän kauteen olivat todella haastavat, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kiittää seuran tiedotteessa.

– Meillä on nyt edessä sellainen tilanne, jossa joudumme etsimään joukkueeseen uudet Saxmanit, Niskaset ja Purjet. Olemme uuden alun edessä. Tarvitsemme joukkueen uudeksi rungoksi suomalaispelaajia, jotka pystyvät luomaan joukkueen kovan ytimen useaksi vuodeksi eteenpäin. Tämän projektin vetämiseen koimme tärkeäksi saada suomalaisen valmentajan ja uskomme, että Simo Valakari on oikea henkilö tähän tehtävään.


Jamaika – Meksiko | Jamaika venyy! ⭐️⭐️½