Valioliigan maalitykki nosti keskisormen Afrikan maanosaliitolle – karsintapelimatka kaikkea muuta kuin sujuva

© Kuva: Getty Images

Sekä Bundesliigan että Valioliigan maalikuninkuudet urallaan voittanut Pierre-Emerick Aubameyang ei säästellyt kritiikkiään Afrikan maanosaliitto CAF:ää kohtaan Gabonin maajoukkueen vieraspelimatkan osoittauduttua hyvin kuoppaiseksi. Gabon kohtasi maanantaina Gambian, ja joutui viettämään koko ottelua edeltäneen yön lentokentällä.

Joukkueet kohtasivat jo torstaina Gabonissa ja maanantaina oli edessä toinen keskinäin kohtaaminen. Kumpikin ottelu oli osa karsintoja Afrikan mestaruuskilpailuihin. Gabonin maajoukkue saapui Gambian pääkaupungin Banjulin lentokentälle kello 23.30 paikallista aikaa, ja vaikka koko joukkueen koronatestitulokset olivatkin negatiivisia, otettiin heiltä kaikilta passit pois.

Aubameyang kuvaili somessa julkaisemissaan matkapäivityksissä pelaajien tunteneen olevansa kuin ”panttivankeja”. Pelaajat nukkuivat lentokentän lattialla, kunnes pääsivät vihdoin kello 5.56 nousemaan bussiin ja jatkamaan matkaa. Ottelun alkuvihellys oli kello 16 paikallista aikaa, joten joukkue ehti nukkua hotellilla muutaman tunnin.

– Ei tämä meitä lannista, mutta ihmisten täytyy tietää tästä ja ennen kaikkea CAF:n täytyy kantaa vastuunsa. On vuosi 2020 ja me haluamme Afrikan kasvavan. Näin se ei tule tapahtumaan, Arsenalin kärkimies Aubameyang jyrähti twiitissään.

Syy viivästykseen lentokentällä oli tiettävästi se, että Gambian säännösten mukaisesti koronatestien tulosten pitäisi saapua viranomaisille 48 tuntia ennen maahan saapumista. Gabonin joukkueen kohdalla näin ei käynyt, joten edessä oli uneton yö lentokentällä.

Maanantain ottelun voitti Gambia maalein 2-1, eli samoin numeroin kuin Gabon oli voittanut torstaisen kotiottelunsa. Aubameyang oli omasta maajoukkueestaan ylpeä, mutta nosti vielä pelin jälkeisessä twiitissäänkin keskisormi-emojin CAF:lle.

Karsintoja pelataan 12 neljän maan lohkossa, joista kustakin kaksi maata selviytyy Kamerunissa pelattavaan lopputurnaukseen. Isäntämaa Kamerun sai kisoihin jo seuraa Senegalista ja puolustavasta mestarista Algeriasta, jotka varmistivat ensimmäisinä maina paikkansa kisoissa viikonvaihteen karsintaotteluissa.

Senegal on voittanut kaikki neljä peliään. Algerian kisapaikka puolestaan sinetöityi maanantaina 2-2-vierastasapelillä Zimbabwessa, Manchester Cityn tähtipelaaja Riyad Mahrezin tehtyä joukkueensa 2-1-johtomaalin todella taidokkaiden yksilösuoritusten jälkeen.

Gambian ja Gabonin kisahaaveetkin ovat yhä elossa, sillä molemmilla on neljästä ottelusta seitsemän pistettä. Lohkon kolmantena on kolmalla pisteellään Kongon Demokraattinen Tasavalta, joka on tosin pelannut ottelun vähemmän.

Karsintojen toistaiseksi suurin yllättäjä on ollut lohkoaan johtava Komorit. Komorit on FIFA-rankingissa sijalla 132 ja on saanut neljästä pelistään kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Arvoturnauspaikka olisi pienelle Itä-Afrikan 850 000 asukkaan saarivaltiolle maan historian ensimmäinen.

Mestaruuskilpailut piti alun perin pelata kesällä 2021, mutta ilmastosyistä kisat siirrettiin ensin alkuvuodelle 2021 ja lopulta koronapandemian vuoksi alkuvuodelle 2022.

Lähde: Hamburger Morgen-Post


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.