Ykkösessä pelaava Vaasan Palloseura on palkannut Jukka Karjalaisen uudeksi päävalmentajakseen 2+2-vuotisella sopimuksella.

Karjalainen, 37, siirtyy Vepsuun Kultsusta, jota hän luotsasi elokuusta lähtien Kakkosessa. Vajaan kymmenen pelin pelastusprojekti ei tuottanut tulosta, sillä joutsenolaisten kausi päättyi putoamiseen heidän tultua A-lohkossa viimeiseksi. Karjalaisella on valmentajataustaa myös Jarosta ja MYPA:sta, jonka hän nosti kolmen valmennusvuoden aikana Kolmosesta Ykköseen ja piti sen myös sarjassa 2019.

Vaasalaisten valmennustiimiin liittyy myös fysiikkavalmentaja Kari Salmi VPS Junioreista. Henri Sillanpää jatkaa seuran maalivahtivalmentajana.

– Kävimme hallituksen kanssa läpi seuran strategiaa ja tavoitteita, joihin VPS haluaa päästä. Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että meidän pitää pystyä katsomaan koko ajan eteenpäin, ainakin satavuotisjuhlavuoteen (2024) asti. Ei liittyen ainoastaan edustusjoukkueen puolen toimintaan, vaan myös junioripuoleen. Se tarkoittaa sitä, että valmennustiimit, jotka me kasataan edustusjoukkueen ympärille, ja myös juniorijoukkueiden ympärille, pystyvät tekemään äärimmäisen hyvää päivittäistä yhteistyötä, kommentoi Karjalainen VPS:n sivuilla.

– Toivon mukaan pelataan aktiivista, voittavaa futista. Haluamme hallita peliä ja määritellä, miten peli tulee kulkemaan. Loppujen lopuksi täytyy kuitenkin muistaa, että kolme pistettä on tärkeintä.

– VPS on perinteikäs ja iso seura, jolla on äärimmäisen kovat tavoitteet. Kuten on käynyt ilmi, haluaa joukkue takaisin Veikkausliigaan, ja siinä on jo omat haasteensa. Mutta kyllä näen olevani valmis tällaisiin haasteisiin, ja ilomielin tartun niihin.

VPS tuli päättyneellä kaudella Christian Sundin alaisuudessa Ykkösessä kuudenneksi. Sund nousi apuvalmentajan paikalta VPS:n vastuuvalmentajaksi kesken kauden 2019, muttei kyennyt estämään putoamista Veikkausliigasta.

Vaasan Palloseura

@VPS1924
VPS:n päävalmentaja kaudeksi 2021 vaihtuu. Uusi nimi ruorissa on Jukka Karjalainen. Tervetuloa Jukka! ⚫️⚪️

Uutinen Vepsun verkkosivuilla: vepsu.fi/2020-testi/juk…

#Vepsu #seuraaraitaa #VaasaVasa #Vaasa #Vasa