Saksan Bundesliigassa pelattiin perjantai-iltana yksi ottelu, kun Hertha Berlin ja Union Berlin kohtasivat pääkaupungin paikallisottelussa. Peli päättyi Herthalle 3−1. Ottelu oli joukkueiden ensimmäinen derby tällä kaudella.

Loistavassa pelivireessä otteluun lähtenyt Union siirtyi johtoon 20. minuutilla Taiwo Awoniyin maalilla, mutta joutui pian vajaalle. Nigerialaishyökkääjän maalista kului alle kolme minuuttia, kunnes Robert Andrich sai suoran punaisen kortin.

Andrich taklasi todella holtittomasti Herthan Lucas Tousartia. Tilanteessa Andrich syöksyi jalka korkealla kohti vastustajaa ja osui tätä päähän.

Union Berlin oli ottelun alkaessa yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa, mutta Andrichin ulosajo asetti joukkueen tukalaan paikkaan siitä huolimatta, että Union oli johtoasemassa tauolle mentäessä.

Toisella puoliajalla Hertha Berlin sai pelin tasoihin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun slovakkipuolustaja Peter Pekarík onnistui maalinteossa.

Herthan sankariksi nousi tauon jälkeen vaihdosta kentälle tullut puolalaishyökkääjä Krzysztof Piątek, joka iski tehohetkellään kahdesti. Johtomaali syntyi 74. minuutilla ja 3−1-osuman hän viimeisteli kolme minuuttia myöhemmin.

Hertha Berlin nousi voitollaan sijalle 11. Union Berlin jatkaa kuudentena.