FC Honkaa kolme kokonaista kautta edustanut Borjas Martín jätti viime kauden päätteeksi espoolaisseuran. Nyt hyökkäyspään rooleissa viihtyvä espanjalaistaituri on löytänyt uuden osoitteen hieman eksoottisemmasta jalkapallomaasta, Malediiveilta.

Martín, 33, siirtyy Malediivien pääsarjassa pelaavaan Club Valenciaan. Martín solmi Valencian kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Olen Malediivien Dhivehi Valioliigassa pelaavan Valencian uusi pelaaja seuraavan kahden vuoden ajan. Olen onnellinen, että voin jatkaa kehittymistä ja odotusten täyttämistä pelatessani toisessa maanosassa. Olen onnekas saadessani valita tämän seikkailun ja hankkia uusia kokemuksia, Martín kirjoitti Twitterissä.

Viime kaudella Martín oli tärkeässä roolissa Hongan hyökkäyksessä. Hän pelasi kaikissa 22 ottelussa iskien neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Kaudella 2019 Martín teki Veikkausliigassa kymmenen maalia ja kaudella 2018 osumia tuli peräti 12.

Malediivien pääsarjassa pelaa yhdeksän seuraa. Viime kaudella mestaruuden vei Maziya, ja Valencia voitti ykkösdivisioonan ja nousee seuraavaksi kaudeksi maan pääsarjaan.

Malediivit on 1190 saaresta muodostuva saaristo, joka sijaitsee Intian eteläkärjen lounaispuolella. Malediivit on FIFA-rankingissa sijalla 155, kun Suomi majailee sijalla 54.

Borjas Martín González

@borjasmarting
Soy nuevo jugador del Club Valencia de la Dhivehi Premier League de Maldivas 🇲🇻 para los dos próximos años. Feliz de seguir creciendo y cumplir expectativas de jugar en otro continente. Me siento afortunado de poder elegir esta aventura y sumar experiencias. 😋🖖🏝☀️🛶