Huuhkajat arvottiin samaan MM-karsintalohkoon Ranskan, Ukrainan, Bosnia-Hertsegovinan ja Kazakstanin kanssa. Lohkovoittaja pääsee suoraan kisoihin ja toiseksi tullut maa etenee jatkokarsintaan.

Suomen maajoukkueen videoanalyytikko Henri Lehto sanoi Ylen arvontalähetyksessä, että onnetar olisi voinut arpoa Huuhkajille mielekkäämpiäkin vastustajia.

– Ollaan rehellisiä, niin kyllähän tää kova lohko on. Siitä ei pääse mihinkään.

– Vaikka Ranska nyt tuossa kaadettiin, niin se on kuitenkin hallitseva maailmanmestari.

– Ukraina oli edeltävässä MM-karsinnassa meijän lohkossa. Silloin oli mun mielestä ihan tasaisia pelejä, ehkä jotain olis niistä voinut jäädä käteen. Totta kai siitä on jo kohtuu pitkä aika. Ne on mennyt eteenpäin, mutta niin ollaan mekin menty.

– Bosnia nyt oli tietenkin se, joka me haluttiin tosta neloskorista välttää, ja Kazakstan taas ihan matkustamisen kannalta ei välttämättä ole se kaikista mukavin kohde.

– Kova lohko me saatiin, mutta näillä mennään.

Viime kuussa Huuhkajat voitti Ranskan sensaatiomaisesti 2-0 ystävyysottelussa Pariisissa. Molemmat olivat jalkeilla reservipitoisilla joukkueilla, mutta Ranskan joukkue oli luonnollisesti silti täynnä tähtipelaajia Euroopan huippusarjoista.

Lehdon mukaan molemmat joukkueet oppivat jotain marraskuun pelistä tulevia kohtaamisia ajatellen.

– Ainakin meille se antaa uskoa siihen, että pystytään voittamaan näitä ihan ykköskorin maita. Melko varmasti se on luonut myös Ranskalle revanssihengen. Jos jonkinlaista aliarviointia oli ennen tuota peliä, niin sitä nyt ei enää ole tuon voiton jälkeen.

– Mutta totta kai meillä on hyvät kokemukset siitä pelistä, ja ollaan osoitettu, että pystytään Ranska voittamaan. Siitä lähdetään jatkamaan.

LUE MYÖS: