Ilves on solminut vuoden sopimuksen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Maximo Tolosen kanssa. Sopimuksessa on lisäksi seuran optio kausista 2022 ja 2023.

Tolonen, 19, on esiintynyt Suomen nuorten maajoukkueissa 42 kertaa, mutta hänen lopullista läpimurtoaan aikuisten tasolle odotellaan yhä. Hän on pelannut Veikkausliigassa ja Ykkösessä yhteensä yli 70 ottelussa, mutta parhaat näytöt ovat vielä antamatta.

Aiemmin urallaan Tolonen on edustanut FC Honkaa, Seinäjoen Jalkapallokerhoa ja viime kaudella IFK Mariehamnia. Tampereelle hän siirtyy hyvillä mielin.

– Kiva päästä seuraan mukaan! Ennemminkin oli ollut puhetta tänne siirtymisestä ja nyt kun siihen avautui mahdollisuus, niin ei muut seurat käyneet edes mielessä. Ilves on minulle hyvä paikka kehittyä ja tiedän, kuinka hyviä seuran valmentajat Jallun (Jarkko Wiss) johdolla ovat nuoria pelaajia eteenpäin viemään. Nyt on todellakin loistava mahdollisuus tehdä se lopullinen läpimurto Veikkausliigaan, kommentoi Tolonen uuden seuransa sivuilla.

– Joukkueessa on todella paljon tuttuja, varsinkin maajoukkueista. Joukkue on varmasti nuori ja erittäin kilpailukykyinen tällä kaudella. Paljon pelaajia, jotka haluavat päästä eteenpäin, kirittämässä toisiaan loistavassa valmennuksessa. Minulla on todella positiivinen kuva joukkueesta.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on mielissään Tolosen siirrosta.

– Maximo on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo aika paljon Veikkausliigaa pelaamaan, mutta se lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Olemme hänen kanssaan keskustelleet siitä, ja nyt lähdetään tekemään töitä sen eteen. Potentiaalia häneltä varmasti löytyy, nyt täytyy vaan saada puristettua se kaikki irti.

✍️✅ Maximo Tolonen siirtyy Ilvekseen!💥 Tervetuloa, Maximo! 💚💛

Lue uutinen ja Maximon mietteitä siirrosta osoitteesta ilvesedustus.fi/maximo-tolonen…

#ilves #keltavihreä #veikkausliiga