Itävallan pääsarjan hallitseva mestari Red Bull Salzburg kertoo, että kaksi sen pelaajaa on antanut positiivisen näytteen Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n dopingtestissä.

Mohamed Camaran, 20, ja Sekou Koitan, 21, näytteistä löytyi jäämiä kielletystä aineesta, jota käytetään yleensä vuoristotautia hoitavissa lääkkeissä. Kummatkin pelaajat ovat kertoneet, että he saivat lääkettä Malin maajoukkueen lääkintähenkilökunnalta ennen vierasottelua Namibiassa. Camara ja Keita lensivät maajoukkueen mukana Malin Bamakosta Namibian Windhoekiin, joiden välillä on yli 1 300 metrin korkeusero.

Maajoukkuetauolta palattuaan he osallistuivat 22. marraskuuta UEFA:n dopingtestiin, jossa oli mukana kymmenen Salzburgin pelaajaa. Kummatkin ovat pelanneet tällä kaudella isossa roolissa Itävallan hallitsevan mestarin riveissä ja esiintyneet säännöllisesti myös marraskuun 22. päivän jälkeen.

Salzburg kertoo tiedotteessaan, että se aikoo UEFA:n kanssa tehdä tapauksesta perinpohjaisen selvityksen.

– Me olemme todella ylpeitä, kun pelaajiamme kutsutaan maajoukkueisiin. Maaotteluissa olisi kuitenkin odotettavissa, että lääketieteellinen työ on kansainvälisten standardien tasolla ja sitä hoitavat lääkärit, jotka tuntevat säännöt, kommentoi Salzburgin toimitusjohtaja Stephan Reiter.

– FC Red Bull Salzburg tekee kaikkensa – yhteistyössä UEFA:n ja asiaankuuluvien viranomaisten kanssa – saadakseen täydellisen selityksen Malin tapahtumille.

Salzburg on voittanut seitsemän pääsarjamestaruutta putkeen, ja joukkue johtaa sarjaa tälläkin hetkellä. Se pelasi tällä kaudella myös Mestarien liigan lohkovaiheessa, mutta jäi lohkossaan kolmanneksi ja putosi siten Eurooppa-liigan puolelle.