”Kakkosdivari on se maksimi, mihin voit päästä” – Kova työ palkitaan, Suomesta kolme uutta FIFA-erotuomaria

© Kuva: Juha Tamminen

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA nimesi perjantaina erotuomarit ja avustavat erotuomarit kauedelle 2021. Suomesta uusina FIFA:n listoille nousi kolme uutta nimeä: Minka Vekkeli, Joni Hyytiä sekä Mohammad Al-Emara.

Tällä hetkellä FIFA:n erotuomarilistalta löytyy yhteensä 24 suomalaista, joista jalkapallon puolella on 21 ja futsalissa kolme. Miesten puolelta löytyy kuusi erotuomaria ja kahdeksan avustavaa erotuomaria. Naisissa on kolme erotuomaria ja neljä avustavaa.

Veikkausliigan parhaaksi erotuomariksi jälleen viime kaudella äänestetty Mohammad Al-Emara kommentoi tuoretta tunnustusta Twiterissä.

– ”Muhis 2. divari on se maksimi, mihin voit tuomarina päästä.” Näin mulle sanottiin uran alussa kahdeksan vuotta sitten. Ja tänään FIFA nimesi mut kansainväliseksi erotuomariksi. Töitä olen tämän eteen tehnyt paljon ja työt jatkuu. Erotuomari ei ole ikinä valmis, Al-Emara kirjoittaa.

Al-Emara on noussut suomalaisten erotuomarien ehdottomaan kärkeen viime vuosina. Pelaajat kunnioittavat ja pitävät häntä sarjan parhaana vuodesta toiseen.

Vuonna 2015 Al-Emara tuomaroi Miesten Kakkosessa, ja tavoitteena oli nousta liigaan. Vuonna 2021 mies tuomaroi sitten hieman jo isommilla areenoilla.

– Näin lehdessä ilmoituksen erotuomarin peruskurssista ja päätin mennä sinne. En pelaajana päässyt Veikkausliigaan, mutta tuomarina siihen on mahdollisuus, Al-Emara kommentoi Kymppipaikka-sivustolle vuonna 2015.

Voit katsoa kaikki suomalaiset FIFA-erotuomarit Palloliiton nettisivuilta tästä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.