Lorient hävisi sunnuntai-iltana Ranskan pääsarjan Ligue 1:n kotiottelunsa Rennes’lle maalein 0-3, mutta päivän synkimmän uutisensa se sai vasta pelin päätyttyä. Lorientin 38-vuotias kentänhoitaja menehtyi pian ottelun jälkeen karmaisevan stadiononnettomuuden seurauksena.

Pelin päättymisestä oli kulunut vain kymmenen minuuttia, kun Du Moustoir -stadionin valonheitinlaitteisto putosi nurmikkoa hoitamassa olleen miehen päälle. Vapaaehtoistyöntekijänä Lorientille työskennellyt kolmen lapsen isä huusi tuskasta, kun hänen työtoverinsa yrittivät nostaa painavaa valonheitintä hänen päältään. Rennes’n vaihtopelaajat olivat vielä suorittamassa harjoituksia kentällä, ja näkivät koko karmean onnettomuuden.

Molempien seurojen lääkäritiimit ja huoltajat tulivat nopeasti hätiin, ja apuvoimiksi hälytettiin myös palomiehiä. Kentänhoitajan sydän pysähtyi, ja häntä elvytettiin jo kentällä. Mies vietiin sairaalaan kriittisessä tilassa, mutta hänet todettiin kuolleeksi 45 minuuttia onnettomuuden jälkeen.

Le jardinier du FC Lorient qui a été touché par une rampe de projecteurs servant à l’entretien de la pelouse après Lorient - Rennes est décédé après avoir été transporté à l'hôpital.

Une pensée pour ses proches 🙏😢

Lähde: Mundo Deportivo