Borussia Mönchengladbach sai taipua keskiviikkona Madridissa kotijoukkue Realille maalein 0-2. Tulos nosti Real Madridin lohkovoittoon ohi saksalaisvieraidensa, mutta Mönchengladbachin jännitys ei päättynyt loppuvihellykseen. Jos samaan aikaan alkanut Inter-Shakhtar Donetsk -ottelu päättyisi tasan, nähtäisiin myös Mönchengladbach Mestarien liigan neljännesvälierissä.

Niinpä koko joukkue kerääntyi sivurajalle tihrustamaan Giuseppe Meazza -stadionin tapahtumia pieneltä läppärin näytöltä. Lisäaika venyi pidemmäksi kuin Madridissa, joten jännitettävää riitti. ”Emme olleet koskaan kokeneet niin pitkä minuutteja”, Mönchengladbachin Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Borussia

@borussia
Noch nie so lange Minuten erlebt 😅🙏 #UCL

Lopulta paikka Mestarien liigan pudotuspeleissä varmistui. Erityiskiitoksen Mönchengladbach saa osoittaa 19-vuotiaalle maalivahdille Anatoliy Trubinille, joka nollasi lohkovaiheessa Internazionalen toistamiseen. Jo aiemmin Trubin oli pitänyt nollan myös Real Madridia vastaan. Keskiviikkona Trubin esitti erinomaiset torjunnat Romelu Lukakun puskuun ja Christian Eriksenin maalintekoyritykseen. Niin Inter jäi ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä kolmannella kaudella peräkkäin.

Ehkä erikoistakin on, että Trubin sai lisäajalla vielä varoituksen ajanpeluusta. Olisihan voitto tuonut kummalle tahansa joukkueelle jatkopaikan. Shakhtar lienee silti ollut jossain määrin tyytyväinen myös lohdutuspalkintoonsa, Eurooppa-liigan jatkopaikkaan.

Mönchengladbach juhli jatkopaikkaa luonnollisesti antaumuksella, sillä olihan se samalla seuran historian ensimmäinen pudotuspelipaikka Mestarien liigassa. Harvoin nähdään ottelun juuri hävinnyttä joukkuetta näin riehakkaissa tunnelmissa.

Borussia

@borussia
#UCL-ACHTELFINALE! ✨

#DieFohlen stehen zum ersten Mal in ihrer Historie unter den besten 1⃣6⃣ der @ChampionsLeague. 🙌

Mönchengladbach pelasi lohkovaiheessa tasapelit niin Real Madridia kuin Interiäkin vastaan, mutta varsinaisesti jatkopaikan varmisti suvereeni paremmuus keskinäisissä otteluissa Shakhtar Donetskin kanssa. Mönchengladbach rökitti ukrainalaisjoukkuetta kahdessa pelissä peräti yhteismaalein 10-0. Varsojen kapteeni Lars Stindl ei selitellyt joukkueen esitystä eilen, mutta piti silti jatkopaikkaa hyvin ansaittuna.

– Tämä on mieletöntä. Pelasimme lohkovaiheen huonoimman ottelumme, mutta pääsimme siitä huolimatta neljännesvälieriin. Sen kuitenkin ansaitsimme viiden aiemman esityksemme perusteella. On loistavaa, että pääsimme jatkoon lohkosta, jossa pelasi kolme niin vahvaa joukkuetta, Stindl hehkutti.

Borussia

@borussia
Wahre Worte, Capitano! ©️ #UCL #RMABMG

– Tosiasiassa askel on aika pieni. Pojat ovat hyviä pelaajia, ja nyt tiedämme, missä rajamme on. On aika ottaa askel eteenpäin. Tämä on seuralle mahtava menestys, mutta jalkapallossa kaikki käy nopeasti ja meidän on annettava jatkossakin kaikkemme, päävalmentaja Marco Rose totesi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Pelasimme kuusi tärkeää ottelua Mestarien liigassa. Olen ylpeä joukkueestani, koska tämä on hyvin tärkeä hetki kannattajille ja seuralle. Se on tärkeämpää kuin tämä ottelu. Arpa heitti meidät vaikeaan lohkoon, ja selvisimme siitä jatkoon.