Huuhkajien 25-vuotiaalla keskikenttämiehellä Glen Kamaralla on sopimusta skotlantilaisen Rangersin kanssa aina vuoteen 2023 saakka. Kamaran siirrosta isompin liigoihin on kuitenkin huhuttu jo pidempään, ja loikan uskotaan olevan vain ajan kysymys.

Kamara on Rangersille erittäin tärkeä pelaaja, ja miehen arvostusta vain lisää se, että Rangers maksoi hänestä Dundee FC:lle vain vaivaiset 50 000 puntaa. Nyt Football Insider kertoo, että Rangersin valmentaja Steven Gerrard patistaa Rangersin johtokuntaa tekemään Kamaran kanssa uuden, parannellun sopimuksen. Gerrard vihjasi jatkosopimustoiveesta myös torstaina Sky Sportsin haastattelussa.

Football Insider jututti aiheesta entistä Englannin maajoukkuepelaaja Danny Millsiä. Sivuston mukaan Gerrard soitti Rangersin johtohenkilöille Kamaran sopimuksen johdosta viime torstain ottelun jälkeen ja muistutti seuran saavan jatkuvasti tiedusteluja Kamaran tilanteesta.

– Kun manageri puhuu avoimesti uudesta sopimuksesta, hän haluaa vauhdittaa asioiden kulkua, Mills arveli.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Se antaa faneille viestin, että ”me haluamme pitää hänet”. Silloin fanit haluavat kertoa pelaajalle pelin jälkeen tai kadulla, että ”rakastamme sinua ja haluamme sinun jäävän tänne”. Nykyaikana samoja viestejä kuuluu somessa.

– Siten voidaan antaa painetta hänelle ja seuralle. Se merkitsee sitä, että jos jatkosopimusta ei synny, se johtuu pelaajasta ja johtokunnasta, muttei valmennusjohdosta. Kyse on poliittisesta tinkimisestä.

Kamara on pelannut tällä kaudella 23 ottelua Rangersissa. Hän on ollut joukkueen avauksessa kaikissa kuudessa Eurooppa-liigan ottelussa sekä kymmenessä Skotlannin pääsarjaottelussa. Rangers ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä otteluakaan.