Lionel Messi ei järin usein päämaaleja tee, mutta tänään lauantaina teki. José Gayà kaatoi ensimmäisen puoliajan lisäajalla takaapäin Antoine Griezmannin, ja tuomari myönsi kotijoukkueelle rangaistuspotkun. Aluksi Gayàlle nostettiin punainen korttikin, mutta se peruttiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Messi epäonnistui rankkarissaan Jaume Domenechin torjuttua yrityksen, mutta jatkotilanteessa argentiinalainen oli tarkkana. Barcelonan kapteeni kävi pukkaamassa takatolpalta tilanteeksi 1-1. Maali oli Messin ensimmäinen päämaali kolmeen vuoteen ja yhdeksään kuukauteen. Edellinen syntyi 1.3.2017 ottelussa Sporting Gijónia vastaan. Puskumaalien välissä Messi oli tehnyt jaloillaan 152 liigamaalia.

Squawka

@Squawka
Lionel Messi's goal against Valencia was the first header he's scored in LaLiga since March 2017.

That's the most important stat about it. 😉

Maali oli Messille merkittävä sikälikin, että hän nousi legendaarisen Pelén rinnalle yhdessä seurassa tehtyjen maalien määrässä. Messi on nyt tehnyt Barcelonalle 643 maalia, eli saman määrän, jonka brasilialainen Pelé teki aikoinaan Santosille.

FC Barcelona

@FCBarcelona
👑 𝐊𝐈𝐍𝐆𝐒 🤴
Leo #Messi equals @Pele as the all time top goalscorer for one club WITH 643 goals! 🐐

🎨: @damiendraws

Siihen Barcelonan juhlan aiheet sitten jäivätkin, sillä pisteitä se sai ottelusta vain yhden. Uruguaylaistoppari Ronald Araújo laukoi volleysta Barcelonan 2-1-johtoon 52. minuutilla uransa ensimmäisellä La Liga- ja Barcelonan edustusjoukkuemaalilla, mutta voittoon saakka osuma ei riittänyt. Valencia nousi tasoihin 69. minuutilla Maxi Gomézin maalilla, jonka Gayà alusti – eikä enempää maaleja enää nähty. Valencian ensimmäisen maalin teki avausjaksolla Mouctar Diakhaby.

Barcelona laukoi ottelussa kaikkiaan 25 kertaa, ja Domenechille Valencian maalilla tilastoitiin seitsemän torjuntaa. Kehno viimeistely johti kuitenkin siihen, että pisteet pantiin tasajakoon. Lionel Messi itse vastasi peräti kymmenestä Barcelonan laukauksesta, ja ylsi kaksinumeroisiin lukemiin jo kuudennen kerran tänä vuonna. Kukaan muu ei ole laukonut kymmentä kertaa yhdessä ottelussa koko vuoden aikana Euroopan huippusarjat huomioituna.