Mestarien liigassa nähdään tänään, tiistaina, odotettu ottelu, kun Barcelona isännöi Juventusta.

Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa, joten siinä mielessä ottelussa ei ole niin paljon jännitettävää, vaikka Juventuksella on vielä sauma kiriä Barcelonan ohi lohkovoittajaksi.

Suurin huomio ottelussa kiinnittyy Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kohtaamiseen. Messi, 33, ja Ronaldo, 35, eivät ole pelanneet vastakkain sen jälkeen, kun Ronaldo lähti Real Madridista Juventukseen kesällä 2018. Tänään molemmat ovat avauksessa.

Barcelonan ja Real Madridin väliset El Clásicot ovat jo itsessään valtavan merkityksellisiä otteluita, mutta Messin ja Ronaldon vastakkainasettelu toi arkkivihollisten kohtaamisiin lähes kymmenen vuoden ajan oman mausteensa.

Messi ja Ronaldo ovat käytännössä koko maailman silmissä oman sukupolvensa ylivoimaisesti parhaat pelaajat. Maailman parhaan pelaajan palkinto on mennyt kaksikon välille jo 11 kertaa, Messi on palkittu kuudesti ja Ronaldo viidesti. Seuratasolla he ovat voittaneet lähes kaiken mahdollisen, maajoukkuepeleistä Ronaldolla on tallessa myös EM-kultamitali.

Kaikkiaan Messi ja Ronaldo ovat kohdanneet toisensa 35 ottelussa. Messi on vienyt pidemmän korren 16 kertaa ja Ronaldo kymmenen, tasapeliin on päädytty yhdeksän kertaa.

Ronaldo ja Messi ovat kummatkin olleet 12 kertaa Ballon d’Or -äänestyksen kolmen parhaan joukossa. Kuva: Getty Images

C Moren lähetyksessä pohdittiin tiistaina, kumpi on parempi – Messi vai Ronaldo. Studioisäntä Petri Pasanen kysyi mielipidettä asiantuntijoilta Antti Niemeltä ja Mika Väyryseltä.

– No Ronaldo on tehnyt mulle maalin tai itse asiassa muutamankin, että mä nostan hänet kuitenkin Messin edelle, sanoi Niemi.

– Mutta se johtuu vain siitä, että mä en oo koskaan päässyt pelaamaan Messiä vastaan.

Väyrynen vastasi heti Messin, mutta hän lisäsi, että argentiinalaistähden pelaamisessa on ollut viime aikoina piirteitä, joista hän ei pidä.

– Sanotaan, että Messin nykypainoksesta, jota mä katon kentällä, en hirveesti välitä. Jos mä kuljettaisin Antti tästä sun ohi pallon, Messi ei tee elettäkään. En tykkää siitä.

– Mutta se, miten teknisesti hän tekee [asioita], miten hän löytää ne tilat, toi pallokosketus, toi rytmi, kaikki maalien tekeminen. Sen takia mä sanon Messin.

– Mutta kuten molemmat valmentajat sanoi eilen lehdistötilaisuuksissa, ei laiteta heitä yhteen muottiin. He ovat niin hyviä molemmat, he ovat antaneet niin paljon iloa meille.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Could it be their last meeting...?

🤜🤛 Leo Messi vs Cristiano Ronaldo: who ya got? 🤔

Niemikin lisäsi, että hänen omassa vastauksessaan oli hieman huumoria mukana.

– En mä pysty sanomaan, kumpi on parempi. Nautitaan vain näistä herroista vielä, kun voidaan. Meidän ajan parhaat pelaajat. Mahtava nähdä heidät vielä kentällä.

Pasasesta hienointa on ollut se, miten Messi ja Ronaldo ovat pysyneet omalla tasollaan niin pitkään.

– Huiminta itselle on miettiä, että joka vuosi puolustetaan ja merkataan hieman tarkemmin, mutta silti [Messin ja Ronaldon] tehot pysyvät samana. Se on minusta hämmästyttävin juttu.

Niemi arveli, että kaksikko on puskenut toisiaan eteenpäin.

– Oisko ihan kaukaa haettu juttu, että ne vähän ruokkii toisiaan? Kumpikin haluaa olla se, josta ihmiset sanoo, että ”se on kuitenkin pikkasen parempi”. Mä luulen, että ne on molemmat hyötyneet toistensa huippu-urasta.

– Ja jos miettii, onko Ronaldo fiiliksissä siitä, että Messillä on kuusi kultaista palloa ja hänellä on vain viisi. Vaikea kuvitella [Ronaldon ajattelevan]: ”Hyvä, Leo. Mä oon onnellinen sun puolesta”, lisäsi Väyrynen.

Barcelona-Juventus alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 2:lla sekä C Moren suoratoistopalvelussa.

FC Barcelona

@FCBarcelona
#Culers! Here's YOUR starting XI for #BarçaJuve!
💪🟦🟥

JuventusFC 🇬🇧🇺🇸

@juventusfcen
🚨📝⭐️ 𝚃𝙴𝙰𝙼 𝙽𝙴𝚆𝚂: 𝐎𝐔𝐑 #𝐉𝐔𝐕𝐄𝐔𝐂𝐋 𝐗𝐈

#BarçaJuve #FinoAllaFine #ForzaJuve