Saksalainen pelintekijä Mesut Özil on edustanut lontoolaista Arsenalia jo syyskuusta 2013 lähtien. Aiemmin Schalkessa, Werder Bremenissä ja Real Madridissa pelannut maailmanmestari kuuluu Gunnersin viime vuosikymmenen suurimpiin pelaajiin.

Viime tapaninpäivänä Arsenalin valmentajana aloittaneen Mikel Artetan alaisuudessa 32-vuotiaalle pelintekijälle ei ole kuitenkaan löytynyt seurassa oikein minkäänlaista roolia. Kevään koronatauon jälkeen Özil ei ole pelannut enää minuutin minuuttia. Häntä ei ole tällä kaudella edes rekisteröity sen paremmin Arsenalin Valioliiga- kuin Mestarien liiga -miehistöihinkään.

Kyseessä on Arsenalin kannalta sikäli kiusallinen tilanne, että Özil kuuluu maailmanlaajuisestikin kovapalkkaisimpiin jalkapalloilijoihin. Hänen kerrotaan ansaitsevan vajaat 20 miljoonaa euroa vuodessa. Arsenal olisi valmis luopumaan Özilistä jota kuinkin välittömästi, mutta ongelmaksi on muodostunut juuri miehen korkea palkka.

Nyt Bild kuitenkin kertoo, että Özilille on mahdollisesti löytymässä ottaja – nimittäin miehen suvun mailta Turkista. Istanbulilainen Fenerbahce haluaa saksalaislehden mukaan Özilin ehdottomasti joukkueeseensa. Mieluiten siirto halutaan toteuttaa jo tammikuun siirtoikkunassa, mutta jos se ei onnistu, niin viimeistään kesällä 2021, kun Özilin sopimus Arsenalin kanssa umpeutuu.

– Özil siirtyy meille talvitauon aikana 90-prosenttisella varmuudella, Fenerbahcen kongressin jäsen Murat Zorlu kommentoi Bildille.

Aiemmin Özilistä oli kiinnostunut myös MLS-seura DC United, mutta se on Bildin mukaan nyt jättäytynyt ulos kilvasta. Fenerbahcen kanssa ollaan kuitenkin tosissaan liikkeellä, sillä Özilin agentin Muzzi Özcanin kerrotaan jo neuvotelleen useaan otteeseen Fenerbahcen urheilujohtaja Emre Belözoglun kanssa.

Joka tapauksessa myös Istanbulissa Öziliä odottaisi tuntuva palkanalennus. Fenerbahcen kerrotaan tarjoavan hänelle korkeintaan kymmenen miljoonan euron vuosiansioita. Sekään ei toki ole seuralle pikkusumma, vaan vaatii luovia ratkaisuja ja varakkaita taustavaikuttajia. Sellaisia on Bildin mukaan jo löytynytkin.

Yksi heistä on Fenerbahcen puheenjohtaja Ali Koc, joka on erittäin varakkaan yrittäjäsuvun jäsen. Koc maksaisi henkilökohtaisesti osan Özilin palkasta, jos Özil suostuu vastavuoroisesti Kocin yritysten mainoskasvoksi.

[readmore from=Özil-Mesut]

Avuksi on tulossa myös entinen urheilutoimittaja Acun Ilıcalı. Hän omistaa nykyisin TV-kanavan. Ilıcalın omaisuuden arvoksi on arvioitu yli sata miljoonaa euroa. Ilıcalılla on hyvät välit Fenerbahceen ja hän on myös Özilin ja tämän vaimon Aminen hyvä ystävä. Pariskunta kutsui Acun Ilıcalın myös häihinsä, ja Özilit ovat vastavuoroisesti vierailleen Ilıcalın huvilalla.

Mesut Özil on pelannut erittäin komean pelaajauran, mutta vuosi 2020 on ollut hänelle surkea. Pitkäaikainen Saksan maajoukkuemies on ollut vaipumassa täyteen unohdukseen, mutta Fenerbahcessa ura voisi herätä vielä joksikin aikaa henkiin. Vaadittavat palkkasponsorit ovat Bildin tietojen mukaan jo olemassa.

Özilin edustajat eivät vastanneet Bildin kommenttipyyntöön. Fenerbahce on Turkin Superliigassa kolmantena 12 pelaamansa ottelun jälkeen.