Miksi PSG:n Mestarien liigan finaaliin valmentanut Thomas Tuchel saa potkut nyt? Näistä syistä Mauricio Pochettino on ottamassa ohjat

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germain ei ole vielä tiedottanut päävalmentaja Thomas Tuchelin potkuista julkisesti, mutta pelaajat ovat jo sisäisten kanavien kautta saaneet tiedon saksalaisen lähdöstä.

Tuchelin tilalle odotetaan argentiinalaisluotsi Mauricio Pochettinoa, joka ei ole valmentanut tällä kaudella mitään seuraa. Pochettino valmensi viimeksi Tottenhamia.

Eri lehdissä uutisoidaan nyt syitä siihen, miksi Tuchel saa potkut, vaikka joukkue eteni viime kaudella Mestarien liigan finaaliin ja voitti Ranskan mestaruuden.

Tuchel ei tiettävästi tullut toimeen urheilupomo Leonardon kanssa, ja Tuchelilla on ollut myös hankaluuksia pukukopin isojen egojen kuten Neymarin ja Kylian Mbappén kanssa. Siitä huolimatta potkut tulivat esimerkiksi Mbappélle yllätyksenä, sillä pelaaja kirjoitti Instagramissa positiivisin sanoin Tuchelista.

Espanjalaislehti AS:n mukaan Mbappé voi kuitenkin nyt olla hyvin jatkamassa Pariisissa uuden käänteen takia. PSG saattoi tehdä liikkeen pitääkseen juuri Mbappén itsellään, sillä ranskalaistähteä on viety huhuissa muun muassa Real Madridiin. Vaikka Mbappé puhui julkisesti hyvää Tuchelista, uskotaan, että välit eivät todellisuudessa olleet kovin hyvät.

AS jatkaa ranskalaisen Le Parisienin uutiseen viitaten, että PSG onkin mahdollisesti luvannut PSG:n tulevalle valmentajalle eli mitä luultavimmin Pochettinolle, että Mbappé jatkaa seurassa myös nykyisen sopimuksensa umpeutumisen jälkeen. Mbappén sopimus ulottuu kesään 2022 saakka.

Espanjalaislehti Sport puolestaan kertoo, että Tuchel on saamassa nyt potkut sen takia, että PSG haluaa antaa uudelle päävalmentajalle aikaa joukkueen kanssa ennen kuin Mestarien liigan pudotuspelit alkavat.

Sportin mukaan PSG:n seurajohdossa on arveltu, että Barcelonan kampeaminen euroturnauksen avauskierroksella olisi ollut liian vaikea haaste Tuchelille. Mestarien liigan pudotuspelit alkavat helmikuun puolivälissä, joten uudella valmentajalla pitäisi olla riittävästi aikaa valmistautua tärkeään koitokseen.

Lisäksi Tuchelin sopimus oli päättymässä tähän kauteen, eikä PSG ollut tekemässä valmentajan kanssa jatkosopimusta. Kun Pochettino ei ollut vielä valinnut uutta seuraa valmennettavakseen, totesi PSG, että toimia kannattaa ennen kuin on myöhäistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.