Outo näky ammattifutiskentillä – kapteeni ja kokenut maajoukkuepelaaja pelasi Mestarien liigaa maski kasvoillaan

© Kuva: Getty Images

Orlandossa pelattiin torstaiaamuna Suomen aikaa erikoinen ottelu, kun ensimmäisen kerran korkean tason ammattilaisottelussa pelaaja pelasi ottelun suu-nenä-suojus, eli tuttavallisemmin kasvomaski kasvoillaan. Maskit ovat toki koronapandemiavuonna tulleet tutuiksi lähes kaikille, mutta futista niiden kanssa ei ole tavattu pelata.

Kyseinen ottelutapahtuma oli hondurasilaisen Olimpian ja kanadalaisen Montreal Impactin välinen Pohjois- ja Keski-Amerikan Mestarien liigan puolivälieräottelu. Maskia käyttänyt pelaaja oli puolestaan Olimpian kapteeni ja kokenut kärkimies Jerry Bengtson, joka on pelannut 57 ottelua Hondurasin A-maajoukkueessa.

Bengtson on pelannut kasvomaskin kanssa ilmeisesti siitä lähtien, kun pelit Hondurasissa koronatauon jälkeen syyskuussa jatkuivat, mutta laajempaa huomiota tämä sai CONCACAF:in Mestarien liigan kautta. Olimpia hävisi ottelun 0-1, mutta koska se oli voittanut maaliskuussa pelatun avausosan vieraissa 2-1, eteni se vierasmaalisäännön turvin turnauksen välieriin. Bengtson teki avausosassa yhden joukkueensa maaleista.

Bengtson pelasi ottelussa 76 peliminuuttia. Montreal Impactin joukkueessa eivät pelanneet yhä olkapäävammastaan toipuva Lassi Lappalainen tai uutta seuraa ensi kaudeksi etsivä joukkueen kapteeni Jukka Raitala.

Sunnuntain vastaisena yönä pelattavassa välieräottelussa Olimpia saa vastaansa meksikolaisesta Monterreyn kaupungista kotoisin olevan Tigresin. Toisessa välierässä kohtaavat LA Galaxy ja México Citystä tuleva América.

Pudotuspelit piti pelata alun perin huhti-toukokuussa, mutta koronapandemia siirsi tätäkin tapahtumaa. Nyt koko pudotuspelien loppusuora pelataan yksiosaisin otteluin ilman katsojia turnausmuotoisena Final Eight -tapahtumana – aivan kuten Euroopassakin tehtiin elokuussa. Turnausisäntänä toimii Orlando. Finaali pelataan keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.