ETSITKÖ tietoa Kroatian toppari Joško Gvardiolin pelaamisesta maskilla? Lue aiheesta lisää tästä!

Orlandossa pelattiin torstaiaamuna Suomen aikaa erikoinen ottelu, kun ensimmäisen kerran korkean tason ammattilaisottelussa pelaaja pelasi ottelun suu-nenä-suojus, eli tuttavallisemmin kasvomaski kasvoillaan. Maskit ovat toki koronapandemiavuonna tulleet tutuiksi lähes kaikille, mutta futista niiden kanssa ei ole tavattu pelata.

Kyseinen ottelutapahtuma oli hondurasilaisen Olimpian ja kanadalaisen Montreal Impactin välinen Pohjois- ja Keski-Amerikan Mestarien liigan puolivälieräottelu. Maskia käyttänyt pelaaja oli puolestaan Olimpian kapteeni ja kokenut kärkimies Jerry Bengtson, joka on pelannut 57 ottelua Hondurasin A-maajoukkueessa.

Bengtson on pelannut kasvomaskin kanssa ilmeisesti siitä lähtien, kun pelit Hondurasissa koronatauon jälkeen syyskuussa jatkuivat, mutta laajempaa huomiota tämä sai CONCACAF:in Mestarien liigan kautta. Olimpia hävisi ottelun 0-1, mutta koska se oli voittanut maaliskuussa pelatun avausosan vieraissa 2-1, eteni se vierasmaalisäännön turvin turnauksen välieriin. Bengtson teki avausosassa yhden joukkueensa maaleista.

CBS Sports Golazo ⚽️

@CBSSportsGolazo
Jerry Bengtson, Olimpia's captain, is the first player to wear a face mask during a professional football match.

He wore it for a full 90 minutes last night in the CONCACAF Champions League QF against Montreal Impact.

He does it to protect his family, per local reports. 💙

Photos of Football

@photosofootball
Club Olimpia's Jerry Bengtson wore his mask the entire 76 minutes in the CONCACAF Champions League against Montreal Impact last night 😷

Bengtson pelasi ottelussa 76 peliminuuttia. Montreal Impactin joukkueessa eivät pelanneet yhä olkapäävammastaan toipuva Lassi Lappalainen tai uutta seuraa ensi kaudeksi etsivä joukkueen kapteeni Jukka Raitala.

Sunnuntain vastaisena yönä pelattavassa välieräottelussa Olimpia saa vastaansa meksikolaisesta Monterreyn kaupungista kotoisin olevan Tigresin. Toisessa välierässä kohtaavat LA Galaxy ja México Citystä tuleva América.

Pudotuspelit piti pelata alun perin huhti-toukokuussa, mutta koronapandemia siirsi tätäkin tapahtumaa. Nyt koko pudotuspelien loppusuora pelataan yksiosaisin otteluin ilman katsojia turnausmuotoisena Final Eight -tapahtumana – aivan kuten Euroopassakin tehtiin elokuussa. Turnausisäntänä toimii Orlando. Finaali pelataan keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.