MLS:n loppuottelijat ovat selvillä, eikä finaalissa valitettavasti nähdä suomalaispelaajia. Asia varmistui varhain tiistai-aamuna Suomen aikaa, kun Robin Lodin Minnesota United hävisi dramaattisesti vieraskentällä Seattle Soundersille maalein 2-3.

27-vuotias Lod pelasi jälleen Minnesotan avauksessa, kuten koko pudotuspelien ajan. Hänen pelipaikkansa löytyi jälleen hyökkäyksen kärjestä. Lod sai Minnesotan valmentajalta uuden pelipaikan kauden edetessä ja on onnistunut roolissaan hyvin. Kesken ottelun hän kuitenkin siirtyi oikealle laidalle pelaajavaihdon myötä. Lodia tituleerattiinkin eräässä twiitissä myös ”Suomen Messiksi”.

Let’s do this, @MNUFC! My scarf is up. Silence the Sounders. #mnufc
I never imagined that we’d be this far with Robin Lod as our starting forward. Crazy. But it’s working and the Finnish Messi is playing well

Minnesota siirtyi ottelun avausjaksolla 1-0-johtoon Emanuel Reynoson maalilla. Finaalipaikka alkoi jo häämöttää silmissä, kun malilaistoppari Bakaye Dibassy lisäsi vieraiden johdon 2-0:aan 67. peliminuutilla, mutta kotijoukkueen rutiini ja voitontahto oli lopulta liikaa.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Will Bruin nosti ensin Soundersin mukaan peliin tehtyään 1-2-maalin 75. minuutilla, vain kaksi minuuttia kentälle tulonsa jälkeen. Ottelu kuitenkin huipentui vasta aivan lopussa Seattlen komeaan nousuun.

Ensin perulainen Raúl Ruidiaz tasoitti pelin 90. minuutilla. Lopullisesti Minnesota Unitedin maailma musteni lisäajan neljännellä minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut ruotsalaispelaaja Gustav Svensson puski Soundersille voittomaalin. Molemmat osumista syntyivät kulmapotkusta.

Robin Lod otettiin vaihtoon aivan pelin lopussa vielä Svenssonin maalin jälkeen.

THE GUSTAV GAME-WINNER!

Seattle Sounders lukeutuu MLS:n viime vuosien menestyneimpiin joukkueisiin. Se on selviytynyt pudotuspeleihin kaikilla 12 kaudellaan ja pelaa finaalissa nyt neljättä kertaa viimeisten viiden vuoden aikana. Sounders voitti MLS Cupin, eli MLS:n pudotuspelit vuosina 2016 ja 2019. Sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattavassa loppuottelussa puolustava mestari saa vastaansa Columbus Crew’n.

@SoundersFC
THIS CLUB. THIS MOMENT.

WE ARE WIRED FOR TROPHIES!!!!!

Ensi viikolla jatkuvat myös CONCACAF:in Mestarien liigan pudotuspelit, jotka keskeytyivät maaliskuussa koronapandemian vuoksi. Puolivälierissä ovat mukana Alexander Ringin New York City FC sekä Jukka Raitalan ja loukkaantuneen Lassi Lappalaisen Montreal Impact, mutta Robin Lodilla alkoi nyt loma.

Lod teki tällä kaudella MLS:ssä Minnesota Unitedille 26 ottelussa kymmenen maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä. Hänen sopimuksensa seuran kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa, joten jatko on vielä auki.