Naisten La Ligassa pelattiin lauantaina kauden toinen suomalaiskohtaaminen, kun vastakkain olivat Real Sociedad ja Valencia. Ottelu päättyi numeroihin 2-2, ja ensimmäinen maali kirjattiin kuudennella peliminuutilla Helmarien Sanni Franssin tekemäksi. Franssi laukoi vasemmalla jalallaan irtopallon seitsemästä metristä taka-alanurkkaan.

Real Sociedad Femenino

@RealSociedadFEM
⚽ 6’ | 1-0 | GOOOOOLLLLL DE LA REEEAAALLL!!!

⚽ GOOOOOLLLLL DE FRANSSI!!!

#RealSociedadVCFFemenino #AurreraReala

Maali oli 25-vuotiaalle Franssille kauden neljäs sarjamaali. Hän on ollut Real Sociedadin avauskokoonpanossa kymmenessä pelissä 12:sta mahdollisesta, ja aiemmat kolme maalia olivat ainoat maalit 2-0- ja 1-0-voittoihin päättyneissä otteluissa. Franssi on siis osoittautunut La Realille erinomaiseksi värväykseksi.

Franssi on oman joukkueensa Real Sociedadin toiseksi paras maalintekijä viisi maalia tehneen Nerea Eizaguirren jälkeen. Neljä maalia riittää sarjan maalitilastossa jaettuun 15. sijaan. Maalipörssin kärjessä on kymmenen maalia tehnyt Levanten Esther González Rodríguez.

Kentällä nähtiin toisen kerran tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa yhtä aikaa, sillä Valencia vaihtoi kentälle Iina Salmen, kun ottelua oli pelattu 79 minuuttia.

[readmore from=Franssi-Sanni]

4.11. kentällä nähtiin samaan aikaan Franssi ja 24-vuotias Sini Laaksonen, kun Real Sociedad kaatoi vieraissa Laaksosen Santa Teresan 4-0. Keskikentällä pelaava Laaksonen on pelannut tällä kaudella viidessä ottelussa 112 minuuttia ilman tehomerkintöjä. Tänään Laaksonen istui koko pelin vaihtopenkillä Santa Teresan haastettua vieraissa Eibarin.

Kun Laaksosen Santa Teresa hävisi 7. marraskuuta Valencialle vieraissa tylysti 0-5, istui Laaksonen koko pelin vaihtopenkillä. 26-vuotias Iina Salmi kirjautti tuossa pelissä tililleen maalin ja maalisyötön – toistaiseksi kauden ainoat tehomerkintänsä. Salmi on pelannut 11 sarjaottelussa 484 peliminuuttia.

Tilastojen lähteenä on käytetty Soccerdonna-sivustoa.

Juttua on päivitetty 19.12. kello 19.53 Laaksosen Santa Teresan tämän päivän ottelun jälkeen.