Shokkisiirto MLS:ssä – Alexander Ringistä laajennusjoukkueen uusi keulakuva

© Kuva: Getty Images

Suomalaispelaaja Alexander Ring jatkaa ensi kaudella pelejään uudessa joukkueessa. 29-vuotias keskikenttämies siirtyy New York City FC:stä Pohjois-Amerikan ammattilaissarja MLS:ään ensi kauden alusta liittyvään laajennusjoukkueeseen Austin FC:hen. Ring pelasi New Yorkissa neljän kauden ajan, ja toimi kahdella viimeisellä kaudella joukkueen kapteenina. Fanien suurta suosiota nauttinut Ring oli NYCFC:n seurahistoriassa vasta toinen kapteeni David Villan jälkeen.

New York City FC hyötyy Ringistä ainakin 1,5 miljoonaa dollaria, niin sanottuna ”General Allocation Money” -summana. Summa voi kasvaa vielä puolella miljoonalla, jos tietyt menestykseen sidotut pykälät täyttyvät. Kyseisellä summalla voi joko vaikuttaa joukkueen palkkakattoon, tai sen voi käyttää uusiin pelaajiin.

 

– Alex on ollut yksi historiamme tärkeimmistä hankinnoista. Hän nosti joukkueen tasoa ensihetkestään lähtien ja on ollut tärkeä osa seuraamme neljän kauden ajan, NYCFC:N urheilujohtaja David Lee kehui tiedotteessa.

– Alexin tasoisen pelaajan menettäminen ei ole koskaan helppoa, mutta palkkakattoliigassa meidän on pakko tehdä vaikeita päätöksiä parantaaksemme joukkuetta. Jotkut nuoremmista keskikentän lupauksistamme ovat osoittaneet tänä vuonna olevansa valmiita suurempiin rooleihin.

Austin FC pelaa siis ensi vuonna debyyttikautensa MLS:ssä, ja siitä tulee sarjan 27:s joukkue. Teksasilaisseuran urheilujohtajana toimii maineikas Claudio Reyna, jolla riitti suomalaiselle suuria kehuja.

– Olemme hyvin innoissamme saadessamme Alexin joukkueeseemme. Hän on korkealle arvostettu MLS-pelaaja, joka voi pelata monilla eri pelipaikoilla, Reyna kehui.

– Hän on ollut neljän vuoden ajan avainpelaaja yhdessä MLS:n parhaista joukkueista. Hän treenaa korkeilla standardeilla ja on huippuammattilainen. Alex on seurallemme mahtava täydennys.

Austin FC:llä on Ringin myötä riveissään nyt 12 sopimuspelaajaa. Yksi heistä on HJK:ssa kesällä 2010 pelannut hollantilainen Danny Hoesen.

Ring on pelannut MLS:ssä kaikkiaan 120 ottelua, joista 119:ssä hän on ollut avauskokoonpanossa. Tilastoihin on kirjattu kymmenen maalia ja 13 maalisyöttöä.

Aiemmalla urallaan Ring on pelannut suomalaisseurojen lisäksi saksalaisissa Borussia Mönchengladbachissa ja Kaiserslauternissa. Ring on pelannut myös 43 A-maaottelua, mutta hän vetäytyi maajoukkuetehtävistä vuonna 2018.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.