Suomalaispelaajat olivat näkyvästi esillä sunnuntaina joukkueidensa peleissä eurooppalaisissa sarjoissa. Päivän hahmoja suomalaisittain olivat Joni Kauko, Berat Sadik ja Perparim Hetemaj.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Joni Kauko teki 22. minuutilla joukkueensa Esbjergin ainoan maalin, kun Esbjerg kaatoi vieraissa Hvidovre IF:n 1-0. Pystyyn juossut Kauko sai syötön rangaistusalueen reunalta keskelle parasta maalintekosektoria ja laukoi ensimmäisellä kosketuksella pallon noin 12 metristä alanurkkaan.

Maali oli täydet minuutit ottelussa pelanneelle Kaukolle jo sarjakauden seitsemäs. Sillä hän on Tanskan 1. divisioonan maalipörssissä seitsemäntenä, kolmen maalin päässä kärjestä. Esbjergin toinen suomalainen Pyry Soiri istui koko pelin vaihtopenkillä.

Esbjerg viettää joulua sarjan kakkospaikalla, tasapisteissä kärkijoukkue Viborgin kanssa. Sunnuntain ottelussa kannattajat äänestivät Kaukon ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Esbjerg fB

@EsbjergfB
Da stemmerne i appen skulle sættes var der ingen tvivl om, hvem der skulle kåres som Kampens Spiller 🔵⚪️

Godt kæmpet, @JoniKauko 💪

Kyproksen liigassa maalitilastoon puolestaan nousi jälleen kokenut 34-vuotias Berat Sadik. Doxa Katokopias kaatoi Sadikin kauden kahdeksannella maalilla vieraissa Achnasin 1-0. Suomalaishyökkääjän osuma syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajan neljännellä minuutilla.

Sadikin ikätoveri Perparim Hetemaj puolestaan syötti voittomaalin, kun Benevento kaatoi Serie A:ssa Genoan maalein 2-0. Hetemaj oli väkevästi osallisena pallonriistossa kentän oikealla laidalla, ja pelasi Roberto Insignelle hyvän pystysyötön. 26-vuotias Insigne ei erehtynyt, vaan vei sarjanousijan 1-0-johtoon pelin 57. minuutilla. Pelin lopussa Marco Sau teki rangaistuspotkusta loppunumeroiksi 2-0.

Tehomerkintä oli kokeneelle suomalaiselle keskikenttäpelaajalle kauden ensimmäinen. Serie A:han sarjanousun myötä täksi kaudeksi palannut Hetemaj on nauttinut viime aikoina suurta vastuuta, sillä hän on ollut Beneventon avauksessa kuudessa pelissä peräkkäin, ja pelasi sunnuntaina kauden neljännen 90-minuuttisensa. Benevento on 13 ottelukierroksen jälkeen sarjassa 12:ntena.