Tampereen kaupunki tiedotti maanantaina kotisivuillaan, että Tammelan kaupunginosaan suunnitteilla olevasta uudesta jalkapallostadionista on tulossa aiemmin ajateltua suurempi. Tampereen kaupunginhallitus päätti 14.12. esittää valtuustolle, että stadionille tulisi 8 000 katsojapaikkaa alkuperäisen 6 200 katsojan sijaan. Näin kapasiteetti on nousemassa 1 800 katsojalla.

Samalla stadionhankkeeseen varattua määrärahaa nostetaan 2,18 miljoonalla eurolla. Koko stadionin kustannusarvio on 28,4 miljoonaa euroa.

Katsomon laajennus toteutetaan sijoittamalla parvikatsomo pääkatsomon päälle. Tämä nostaa uuden stadionin UEFA:n kolmoskategoriasta neljänteen kategoriaan, ja mahdollistaa kansainvälisten otteluiden järjestämisen Tampereella.

Kaupunginhallituksen linjauksen mukaan laajemman katsomokapasiteetin toteutuminen edellyttää Palloliiton kautta haettavan UEFA:n HatTrick-investointiavustuksen toteutumista miljoonan euron suuruisena. Hankkeelle haetaan tukirahoitusta lisäksi myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Tampereella on mahdollisuus kehittyä Suomen tapahtumien ja elämysten ykköskaupungiksi. Meillä on oltava tulevaisuudessakin hyvät puitteet harrastaa urheilua ja kulttuuria monipuolisesti, matalalla kynnyksellä ja kaikissa elämänvaiheissa, Tampereen pormestari Lauri Lyly kommentoi.

– Uusi Tammelan stadion kannattaa rakentaa kerralla kunnolla ja niin, että se vastaa stadionille asetettaviin odotuksiin. Näin mahdollistetaan jalkapalloilun olosuhteet pitkäikäisesti ja kestävästi.

[readmore from=Tammela]

Tammelan stadion -hankkeeseen sisältyy lisäksi myös alueelle rakentavia asuntoja, liiketiloja ja pysäköintilaitos. Stadionin rakentamisen on määrä alkaa ensi vuoden kesäkuussa. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, voitaisiin uusi stadion ottaa käyttöön marraskuussa 2023.

Tammelan nykyinen stadion on rakennettu vuonna 1931, ja sen kapasiteetti on 5 050 katsojaa.