TOP 10: Mestarien liigan kaikkien aikojen maalitykit – olisitko muistanut nämä kaikki legendat?

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan lohkovaihe on paketissa, ja pelit jatkuvat helmikuussa. Nyt on hyvä hetki käydä läpi kaikkien aikojen maalitilastoa.

Seuraavaan ja edelliseen sijoitukseen pääset jutun lopusta löytyvien nuolien avulla.

10. Zlatan Ibrahimovic, 48 maalia

Zlatan täräytti itsensä suuren yleisön tietoisuuteen Ajaxissa. Ensimmäiset Mestarien liiga -maalit (2) syntyivät miehen ensimmäisessä Mestarien liiga -pelissä Lyonia vastaan kaudella 2002-03 – siis jo 18 vuotta sitten.

Tuolla kyseisellä kaudella Zlatan pelasi Mestarien liigassa yhteensä 13 ottelua ja iski viisi maalia.

Sittemmin Zlatan on paukuttanut Mestarien liigassa maaleja kuuden eri seuran paidassa. Samaan ei ole pystynyt kukaan muu. Ajaxille ruotsalainen iski kuusi maalia 19 ottelussa, Juventukselle kolme maalia 19 pelissä, Internazionalelle kuusi maalia 22 ottelussa, Barcelonalle neljä maalia kymmenessä pelissä, AC Milanille yhdeksän osumaa 14 ottelussa ja PSG:lle 20 maalia 33 ottelussa.

Kaiken kaikkiaan Zlatan on pelannut Mestarien liigassa 120 ottelua, joten hän on iskenyt keskimäärin 0,4 maalia per ottelu.

Toistaiseksi viimeisimmän Mestarien liiga -maalinsa Zlatan iski kaudella 2015-16. Jos 39-vuotias Zlatan jatkaa uraansa AC Milanissa, hänellä voi olla mahdollisuus kohentaa maalisaldoaan monen vuoden tauon jälkeen. Milan kun johtaa tällä hetkellä Italian Serie A:ta.

Maalisaldon korottamista enemmän Zlatan todennäköisesti haluaisi voittaa Mestarien liigan. Se kun mieheltä yhä uupuu.

Seuraava pelaaja


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?