TOP 5: Tässä ovat Mestarien liigan lohkovaiheen parhaat: Hallitseva mestari ei hyydy, Madridin dramaattinen napakymppi ja sitkeä Atlético jälleen kerran valmis isoihin peleihin

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan lohkovaihe on nyt paketissa ja edessä siintää jo pudotuspelit. SuomiFutis-sivuston asiantuntija Bujamies arvioi lohkovaiheen parhaat ja pinnan alla kuplivat joukkueet. Pudotuspelien otteluparien arvonta suoritetaan 14. joulukuuta.

Bayern München
Hallitseva mestari ei hyydy! Voitti lohkon ehkä odotetustikin ja isolla erolla. Hansi Flickin valmentama joukkue on yhtä vahva kuin viime kaudellakin. Pudotuspeleihin lähdettäessä täysin valmis etenemään kohti toista perättäistä Mestarien liigan voittoa.

Muista lohkovoittajista voisi mainita esimerkiksi Chelsean ja Manchester Cityn, mutta kokonaisuutena Bayern on vakuuttavampi. 16 pistettä kuudesta ottelusta ja maalierolla +13. Mia San Mia!

Atalanta
Joukkueen hävittyä Liverpoolille rumasti maalein 0-5 moni, myös allekirjoittanut, laski Gian Piero Gasperinin joukkueen päivien olevan luetut. Samoihin aikoihin tuli myös Serie A:ssa iso tappio Napolille, mikä aiheutti luonnollisesti spekulaatiota.

Ailahtelusta huolimatta Atalanta jatkoi omalle tyylilleen uskollisesti ja sai luotua pöytään suorituksia, jotka toivat sille jälleen paikan pudotuspeleihin Liverpoolin vanavedessä. Tilanne huomioiden Atalantalta todella hyvä suoritus, joka on seuralle tärkeä myös isommassa kuvassa.

RB Leipzig
Julian Nagelsmannilta nähtiin viimeisessä ottelussa Manchester Unitedia vastaan sellainen valmennussuoritus, joka nostaa Leipzigin oman listani kärkikastiin. Toisin kuin vastustajansa, Leipzig ja Nagelsmann osoittivat muutoskykyä, taktista erityisyyttä ja sen tehokasta toteuttamista. Toisella joukkueista oli kauniita ajatuksia, ja toisella sekä kauniita ajatuksia että kauniita tekoja.

Real Madrid
Lohkovaihetta arvioidessa pätee myös sääntö, ettei vaikeita hetkiä muisteta, sikäli kun lopputulema on todella positiivinen. Madridin valkoinen joukkue ajoi vuoristorataa läpi alkulohkonsa, mutta viimeinen ja ratkaiseva ottelu Borussia Mönchengladbachia vastaan oli napakymppi. Madrid ratkaisi ottelun jo avausjaksolla, ja näin jälkikäteen miettiessä jo ensimmäisellä puolituntisella, kun maailman paras Karim Benzema puski lähes identtiset kaksi maalia Borussian verkkoon.

Valkoisten peli oli sen kauden paras, ja kun se tulee isoimmalla hetkellä, on syytä muistuttaa itseämme siitä, ettei isoja voi laskea koskaan ulos ennen aikojaan. Keskiviikkona muistimme taas, että Real Madrid on Real Madrid.

Liverpool
Merseysidella on tuskailtu historiallisen vaikean loukkaantumistilanteen kanssa koko alkukauden ajan. Jürgen Klopp on joutunut yksitellen luopumaan tärkeistä pelaajistaan, ja oikeastaan vain hyökkäyskolmikko on säästynyt pidemmiltä poissaoloilta. Pool esitti kuitenkin yhden lohkovaiheen mieleenpainuvimmista suorituksista Atalantaa vastaan ja pääsi kaikesta huolimatta varmistamaan lohkovoiton hyvissä ajoin, joten viimeisen kierroksen tasapeli oli vain silkkaa kosmetiikkaa.

Klopp on joutunut nostamaan uusia kasvoja mukaan, mikä on tuonut mukanaan paljon hyvää – mm. uudistuneen Curtis Jonesin. Kunhan Liverpool saa pelaajiaan takaisin sairastuvalta, se on yhä sama eläin kuin aiemminkin, ja oikeastaan se on jopa parempi.

Pinnan alla kuplivat: Manchester City, Atlético Madrid
City voitti lohkonsa näytöstyyliin ja numeroiden valossa lähes yhtä vakuuttavasti kuin Bayern. Sen meno Mestarien liigassa on ollut lähes pysäyttämätöntä, mutta Valioliigassa se on yskinyt pandemia-ajan kunniaksi.

Pudotuspelejä silmällä pitäen on syytä kuitenkin seurata saako City käännettyä tätä ehkä huolestuttavaa trendiä – onhan jalkapallo kuitenkin maalintekopeli. Toisaalta lohkovaiheessa se ei tuottanut Citylle ongelmia.

Atlético pelasi isoimmassa ottelussaan lähes rutiininomaisesti Salzburgia vastaan napaten 2-0-vierasvoiton. Diego Simeonen punavalkoinen joukkue lähtee arvontaan lohkonsa kakkospaikalta.

Tahrana logoon kirjataan iso ja ruma tappio Bayernille, joskin optimismia herättävät toinen kohtaaminen Bayernia vastaan sekä lohkon päätösottelu Salzburgia vastaan. Kun tähän yhdistetään vahva kuntopuntariasema La Ligassa, on Atlético valmis pudotuspeleihin – jälleen kerran, ottelu ottelulta.

Lopulta nähtiin, että kovat ovat kovia. Ennakkosuosikit menivät jatkoon melkeinpä jokaisessa lohkossa, riippuen siitä, laskeeko Interiä Borussian edelle. Sijoitusten myötä arvonnasta tulee todella jännittävä, ja tulemme näkemään todella kovatasoisia ottelupareja heti ensimmäisestä pudotuspelikierroksesta lähtien.

Täytyy myös nauttia tästä nykymuotoisesta turnauksesta vielä kun se elää ja voi hyvin. Jos mennään suurseurojen turnausmuotoon jää paljon jalkapallon kauneudesta pois. Borussian kaltaisista tarinoista ei muutenkaan pääse nauttimaan kovin usein. Eläköön jalkapallo!

Bujamies
twitter:@Bujamies


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.