Virallista: HJK:n kapteeni Nikolai Alho siirtyy Unkariin

© Kuva: Juha Tamminen

SuomiFutis kertoi vajaat kaksi viikkoa sitten Helsingin Sanomien uutiseen nojaten, että Huuhkajien laitapuolustaja/wingback Nikolai Alho oli siirtymässä unkarilaiseen MTK Budapestiin. Tänään maanantaina tuo siirto virallistui, kun sekä HJK että MTK tiedottivat siirrosta kotisivuillaan. Siirrosta ei makseta siirtokorvausta.

27-vuotias Alho aloitti pelaamisen HJK:ssa jo 7-vuotiaana, ja on pelannut lähes koko uransa samassa seurassa. Hän käväisi välissä vain kahdeksan ottelua kestäneellä lainalla FC Lahdessa vuonna 2012 ja vietti vuoden 2017 ruotsalaisessa Halmstadissa. HJK:ssa Alho voitti viisi suomenmestaruutta. Kaudella 2020 hän toimi mestarijoukkueen kapteenina.

– Niin kuin kaikki tietää jo, HJK on aina ollut minulle koti ja tulee aina olemaan koti. Kun astuin Klubi-paita päällä kentälle, ainoa tavoite ei ollut vain voittaminen, vaan se että jätän kaiken kentälle. One last time: KIITOS KLUBI! Until next time, kuuluivat Alhon terveiset helsinkiläisseuran kannattajille.

Alho on pelannut Suomen A-maajoukkueessa seitsemän ottelua, joista kuusi tuli tilille tänä vuonna. Hän pelasi täydet 90 minuuttia kolmessa Huuhkajien Nations Leaguen ottelussa. Veikkausliigassa Alho on pelannut 159 ottelua, joissa hän on tehnyt 19 ja syöttänyt 21 maalia.

MTK Budapest on perinteikäs, 132-vuotias seura. Se on voittanut Unkarin-mestaruuden 23 kertaa, viimeksi kaudella 2007-2008. MTK haki viime kaudella vauhtia toiselta sarjatasolta, mutta nousi sarjan voittajana takaisin pääsarjaan täksi kaudeksi. 16 pelatun ottelun jälkeen MTK on nyt Unkarin liigassa kolmantena. Sarjaa johtaa ylivoimaiseen tapaan MTK:n derbyvastustaja Ferencvaros, joka pelasi tällä kaudella myös Mestarien liigassa.